*Nettavisen* Økonomi.

- Prøv å «ikke få barn»

Foto: (YouTube/JasonMessina)

Parodierer reproduksjonshysteriet.

Mens mange går langt for å få egne barn, velger andre bevisst å ikke reprodusere seg selv.

Dette gjør de på tross av et massivt press fra samfunnet, noe som for mange utvilsomt kan føles både plagsomt og diskriminerende.

- Ødelegge enhver sjanse
Som en motreaksjon til reproduksjonshysteriet har skribenten Jason Messina laget en humoristisk video, ment å fremheve mange av fordelene ved og ikke stifte familie.

- Begynner du å føle et press fra andre om å få egne barn? Føler du deg ikke klar for å ødelegge enhver sjanse du har igjen til å nyte livet til de ytterste? Da kan du prøve å «Ikke få barn», heter det i reklamefilmen.

Videoen vekker oppsikt, og den amerikanske avisen The Huffington Post et ett av mediene som omtaler videoen i en artikkel. På YouTube har videoen over 50.000 visninger, og mange har lagt igjen sine støtteerklæringer i kommentarfeltet.

Bivirkning: Generell bitterhet
Foruten at filmen er av relativt god kvalitet, spiller den på mange av gjengangerne i typiske medisinske reklamer og presenterer på en humoristisk måte alternativet til det å få barn, nemlig det å «Ikke få barn».

Mulige bivirkninger både for og imot å få barn presenteres.Ifølge fortellerstemmen kan livet uten barn kan bringe «personlig lykke» og «lindre daglig stress». Bivirkningene er imidlertid at man «ødelegger ætten», «har lite å snakke med venner etter de har fylt 30 år» og «generell bitterhet».

Advarsel
Til tross for at filmen er humoristisk ment er avslutningen noe mange med fordel kan ta til ettertanke.

- Vennligst fortell din lege om du allerede har barn, før du prøver å «Ikke få barn». Da det kan resultere i å bli en fordømmende drittsekk, sier fortellerstemmen.

SE VIDEOEN HER:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.