NA24.no

Putins datter (t.v) og kjæresten har rømt fra luksusleiligheten i Nederland, ifølge britisk avis. Her er hun sammen med faren i Moskva i 2007.
Putins datter (t.v) og kjæresten har rømt fra luksusleiligheten i Nederland, ifølge britisk avis. Her er hun sammen med faren i Moskva i 2007. Foto: Alexander Nemenov (Afp)

- Putins datter har rømt landet

Sist oppdatert:
Stakk av fra 20-millioners penthouse i Nederland.

Vladimir Putins datter, Maria Putina, har flyttet fra sitt hjem utenfor Amsterdam, ifølge Daily Mirror.

Trolig har dette sammenheng med flystyrten i Ukraina, hvor 194 nederlendere mistet livet etter at flyet ble skutt ned.

Penthouse til 20 millioner

Det er foreløpig uklart hvem som stod bak massedrapet, men mange har rettet pekefingeren mot prorussiske separatister, støttet av president Putin, Marias far.

Da den rasende befolkningen ble gjort oppmerksom på at Putins datter bor i en 20-millioners penthouse, like ved flyplassen der flyet tok av for siste gang, kokte det på sosiale medier.

«Det er på tide at du stikker, bitch» skriver en.

«Det passer bra at Maria Putina bor så nærme Haag. Da trenger hun ikke å reise langt for å følge farens rettssak» skriver en annen, med henvisning til den internasjonale domstolen.

Flere oppfordret til demonstrasjoner utenfor det luksuriøse leilighetskomplekset som hun bodde i sammen med kjæresten sin. 

Leiligheten til Maria Putina skal ha kostet rundt 20 millioner kroner og strekker seg over de to øverste etasjene i denne bygningen.

Flyttet inn i fjor

Marias kjæreste, Jorrit Faassen, skal ha en toppjobb i olje- og gassgiganten Gazprom, som eies av den russiske staten.

- Vi har ikke sett henne siden flyet styrtet. Hun flyttet inn i fjor og holdt seg for seg selv en stund. Så fikk folk vite hvem hun var, og da ble det definitivt mer støy. Og så skjedde dette. Hun er selvfølgelig ikke ansvarlig for sin fars handlinger, men vi ønsker ikke demonstrasjoner her, sier en nabo som Daily Mirror har snakket med.

I et radiointervju krevde byens borgermester Pieter Broertjes at Maria kastes ut av landet. Senere ba han om unnskyldning for uttalelsen.

Søkkrik far

De opplysningene som nå har kommet ut om Maria Putin, har tidligere vært ukjent. Den russiske presidenten har vært opptatt av å beskytte familien fra rampelyset etter at han kom til makten i Russland.

Det er ingen som vet sikkert hvor paret har tatt veien, men flere ubekreftede meldinger tyder på at de har dratt til Moskva, der de kan beskyttes av Putins menn. Uansett har de trolig mer enn nok alternativer. Ifølge Aftonbladet eier den søkkrike Putin eiendommer over hele verden, og nylig skal han ha bygget seg et palass ved Svartehavet for over to milliarder kroner.

USA hevder å kunne bevise at det det var nettopp Putins Russland som leverte missilsystemet som de prorussiske separatistene brukte for å skyte ned Malaysia Airlines Flight 17, der 298 mennesker mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere