NA24.no

- Ragde er blitt Flettfrid

PR-bransjen er delt i synet på Anne B. Ragdes mediehåndtering.

Innbrudd i champagnerus og slakt av forfatterpris fordi venninnen ikke får den og frustrasjon over elever som skriver særemner om henne. Anne B. Ragde er medienes yndling, men at hun er tidligere lektor i massekommunikasjon til tross - enkelte i pr-bransjen er ikke imponert.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fru Flettfrid
- Jeg synes hun balanserer på en utrolig stram line. Hun skaffer seg mye omtale, men det kan lett gå med henne som med Idag Vollvik at pr skaper dårlig omdømme. Det virker på meg som hun ikke tar forfatterrollen på alvor. Det virker som hun blir mer og mer en kloning av fru Flettfrid Andresen fra Øvre Singsaker. Det hun etterlater seg av inntrykk har en tendens til å bli noe rølpete, sier kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø, til NA24 Propaganda.

Daglig leder Henning Cook hos Manning, Selvage & Lee er mer moderat.

- Jeg har registrert oppslagene, men jeg har ikke reflektert så mye rundt det. Det er ingen tvil om at damen har fått en posisjon. Det en da kan spørre seg er om hun utnytter det på en måte utover det som man synes er ok. Det tyder jo på at hun er en dame med meninger. Men om jeg mener det er negativt eller positivt har jeg ikke tenkt så mye på det, sier han.

Krysset grenser
Cook ønsker ikke å sette henne til doms, men forstår at enkelte reagerer på stuntene til forfatteren.

- Hun fremstår positivt, men det er mulig hun har krysset grenser som hun kanskje ikke burde gjort, sier han.

PR-veteran Hans Geelmuyden på sin side er på knærne etter Anne B. Ragde.

- Jeg synes hun er en frodig blomst i vår litterære flora. For meg kan hun finne på veldig mye før jeg blir lettere indignert. Hun viser at hun har like mye fantasi med sin mediehåndtering som på å skrive bøker. Hun er en stor historieforteller og lever på en måte som hun skriver om i bøkene sine. Det har gjort meg veldig interessert, såpass at jeg har lyst til å se en episode av Berlinerpoplene, sier Geelmuyden.

Jobbtilbud
Det er ikke Aabø enig i.

- Jeg synes det er et fravær av strategi. Hva er det hun vil bli husket som? En forfatter som leverer gode leseropplevelser, eller en fru Flettfrid hvor støy er viktigere enn innhold. Jeg tror hun ville solgt enda flere bøker hvis hun hadde jobbet med å opptre som en forfatter, sier han.

Og skulle Ragde bli lei av å skrive bøker og ønsker seg en ny jobb, så har Geelmuyden løsningen.

- Hun er så profesjonell at hun kanskje burde begynne å jobbe i Geelmuyden.Kiese. Jeg synes hun er en flott dame som jeg dessverre aldri har møtt eller snakket med, slår veteranen fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere