NA24.no

- Realistisk prisanslag

Sist oppdatert:
Medieanalytiker tror prisen på Edda kan havne rundt 3,2 milliarder.

- Om Mecom faktisk vil selge må de svare på selv, men det er et spørsmål om hvilke rentebetingelser de får på gjelden sin, sier analytiker Henrik Schultz i Kaupthing til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mecom har tidligere hintet om at et aktuelt prisleie på Edda Media skal ligge mellom 3,5 og fire milliarder kroner. Fra de norske potensielle budgiverne har foreløpige indikasjoner vært på at et bud vil være nærmere tre milliarder kroner.

Tror Mecom vil få mer enn tre milliarder
Schultz sier det fort kan havne et sted i midten.

- Mitt anslag er at Edda Media får et overskudd på 39 millioner pund i år. I dag prises medieaksjer som har en hovedvekt av aviser i lasten til en multipell på fem, seks ganger overskuddet. Hvis man legger til en kontrollpremie som fort utgjør 20-30 prosent så havner det for på litt over tre milliarder kroner. Noe særlig mer enn det tror jeg kan bli vanskelig å oppnå i dagens marked, sier Schultz.

Liten bidragsyter
Oppfatningen her i landet har vært at det stort sett er Edda Media som bidrar med penger inn i Mecom, og at et salg dermed ikke vil være industrielt logisk.

- Det er et spørsmål om hva et salg gjør med Mecoms gjeldsbetingelser. Det er et vanskelig kredittmarked om dagen. Men du skal også huske på at Edda ikke står for mer enn 20-25 prosent av inntjeningen til Mecom. Det er heller ikke det mest lønnsomme markedet, så jeg tror ikke nødvendigvis at et salg er så ulogisk, sier Schultz.

Han sier dagens mediemarked i Norge tvinger fram raske endringer.

- Det har skjedd mer på de siste tolv månedene enn på mange år. Med Media Norge og andre nye konstellasjoner så er det klart at Edda Media må ta noen grep for ikke å bli forbikjørt, sier Schultz.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere