NA24.no

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

- REC trenger ikke pengene

Sist oppdatert:
Analytikerne er også uenige om betydningen av resultatvarselet.

REC har sendt ut et resultatvarsel og opplyser at de skal hente 2,5 milliarder kroner i et konvertibelt obligasjonslån.

NA24 – din næringslivsavis

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie forstår ikke hvorfor REC skal utstede konvertible obligasjoner slik situasjonen er nå. Han mener det også er lite nytt i markedsoppdateringen som solenergiselskapet har kommet med.

- Vi synes dette er rart siden vi ikke kan se at REC trenger ytterligere finansiering. Ifølge våre tall burde REC ha 2,5-3 milliarder kroner i overskudd finansieringen innen utgangen av 2010, skriver Carnegie-analytikeren til sine kunder.

Han viser til at REC sier at de gjør dette for å bedre nivåene på lånebetingelsene siden bankene anser det konvertible obligasjonslånet som egenkapital. Det skal igjen bidra til å senke rentenivået på eksisterende gjeld. Meglerhuset mener også at REC nå sikrer ytterligere finansieringen siden muligheten bød seg.

- Selskapet kan gjenoppta kontraktsforhandlinger på wafersiden hvis nødvendig i 2010, men det er allerede delvis kommunisert og vi har allerede senket waferprisene med ytterligere 10 prosent i 2010 i våre estimater som burde ta hensyn til dette, skriver Rasch-Olsen.

Ventet kursfall
Aksjemarkedet sender REC-aksjen ned 7,10 prosent til 43,64 kroner. Når det gjelder kursfallet så er ikke det uventet med tanke på dagens melding fra REC.

- Aksjen vil trolig komme ned i dag siden flere investorer pleier å gå short i aksjen og kjøper obligasjonen. Når det er ferdig er det ingen tvil om at REC vil stå enda sterkere på den finansielle siden som er positiv. Vi holder fast til vår «outperform», men vil trolig senke kursmålet noe siden vi får flere aksjer, skriver Rasch-Olsen.

Analytiker Einar Kilde Evensen i DnB Nor Markets har sendt ut et notat der han mener at aksjene blir utvannet med seks til syv prosent hvis det konvertible obligasjonslånet blir konvertert til 61 kroner. I tillegg vil økte rentekostnader medføre at resultat per aksje blir svekket med 0,35 kroner før skatt.

- Dette er et resultatvarsel
Han tolker også signalene selskapet kom innen silisiumutviklingen som at målet på 9.000 tonn er oppmyket, og at uttalelsene som kommer i dag kan tolkes som at det er mulig solenergiselskapet ikke når dette målet.

- Vi hadde håpet på mer konkret guiding på waferprisene enn at «det nåværende markedet forsetter inn i 2010». Indikasjonene er at REC møter sine kunder et eller annet sted på midten mot spot, noe som er 30-40 prosent under RECs kontraktspriser. Dette er et resultatvarsel til alle som trodde at RECs kontrakter var ubrytelige, skriver Kilde Evensen i DnB Nor Markets.

DnB Nor Markets-analytikeren savner noe mer spesifikk informasjon på utviklingen innen utviklingen i Singapore. Selv om indikasjonene fra selskapet er at kostnadene vil være betydelig lavere enn hva som er kommunisert for ett år siden, vil ikke ledelsen gi noen guiding på utviklingen før forhandlingene med leverandørene er gjennomført.

Han har en kjøpsanbefaling med kursmål 55 kroner på REC.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere