NA24.no

- Regjeringen er næringsfiendtlig

Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Det er regjeringens feil at Wilhelmsen flagger ut, smeller Frp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Jeg tror Wilhelmsen flagger ut på grunn av det nye skatteregimet og uforutsigbare rammevilkår. Det er selvfølgelig beklagelig at de flagger ut, men samtidig fullt forståelig. Dette skjer rett og slett fordi at denne regjeringen er næringsfiendtlig og skaper usikre rammevilkår for en av Norges mest betydningsfulle næringer, tordner Øyvind Korsberg, nestleder i næringskomiteen og næringspolitisk talsmann for Frp.

Na24 - din næringslivsavis.

Frykter flukt
Korsberg frykter nå at mange rederier nå tenker i samme retning som Wilhelmsen og følger i kjølvannet ut av Norge.

Det er klart at når Wilhelmsen, som et av de største rederiene i Norge og et av flaggskipene innen næringen flagger ut, er det mange andre rederier som ser nå hva de gjør. Det finner jeg helt naturlig, sier Korsberg.

- Jeg har grunn til å frykte at det er mange andre som nå gjør det Wilhelmsen nå har gjort, fortsetter han.

- Regjeringens feil
Korsberg er ikke i tvil om hvor ansvaret ligger.

- Det er regjeringens feil. Regjeringen som setter standarden, som lager rammevilkårene, det har de gjort på en svært dårlig måte, de må ta det hele og fulle ansvaret for.

- Men burde ikke rederne være fornøyd med den gunstige skatteordningen de faktisk har?

- Hvis rederne hadde vært fornøyd, så hadde de ikke flagget ut. De flagger ut fordi man får bedre rammevilkår i andre land. Det er klart at når regjeringen foreslo og fikk banket gjennom skatt med tilbakevirkende kraft, er all forutsigbarhet for denne næringen borte, og det tror jeg Wilhelmsen nå tar konsekvensen av, sier Korsberg.

Et monument
Han får støtte av Torbjørn Hansen, næringspolitisk talsmann i Høyre.

- Dette blir et slags monument over den rødgrønne næringspolitikken når et av vårt mest tradisjonsrike familierederier flagger ut. Dette er trist men konsistent med reverseringen av skattereglene fra de rødgrønnes side i fjor, mener Hansen.

Hansen frykter at dette på lengre sikt vil ha negative konsekvenser for hele den maritime klyngen i Norge at stadig flere av rederiene flagger ut virksomheten.

- Men du er ikke overrasket over beslutningen?

Nei, jeg er ikke det når man gjennomfører et skattesjokk på 21 mrd. Og i tillegg annullerer en skatteordning som har vart i ti år. Jeg tror mange redere føler seg lurt, og tenker som så at har de blitt lurt en gang, kan de bli lurt flere ganger. Jeg tror det vil ta lang tid før rederinæringen vil få tillit til det norske politiske systemet, sier Hansen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere