*Nettavisen* Økonomi.

- Regn med billigere boliglån

Foto: (Scanpix/Montasje)

Rentene faller og økonom spår billigere lån for alle med bolig.

25.02.09 19:05

Denne uken har det kommet gode nyheter for alle med høye boliglån. Rentene i pengemarkedet er på full fart ned, noe som vil gjøre det mye lettere for bankene å senke utlånsrenten videre fra dagens nivå.

NA24 - din næringslivsavis

Kraftige rentefall
Den viktige tremåneders pengemarkedsrenten Nibor, som er renten bankene krever for å låne fra hverandre, falt onsdag i dag 21 basispunkter til 3,21 prosent. Dermed faller pengemarkedsrenten til ny bunnotering, og til det laveste nivået siden august 2006.

- Pengemarkedsrenten Nibor faller med 20-30 basispunkter i forhold til snittnivået de siste ukene, forklarer seniorforvalter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltningtil NA24.

- Til tross for ny uro i aksjemarkedene med nye bunnoteringer i aksjemarkedet globalt- lavere enn bunnen i november - ser pengemarkedene ut til å funke, sier Chen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Renten skal videre ned
Han tror dermed boliglånsrentene vil falle videre fremover.

- Svakere vekstutsikter - spesielt i utlandet- trekker også i retning lavere renteforventninger. Dog har ikke makrotallene i Norge vært så ille som ventet den siste tiden, men forverringen i arbeidsmarkedet vil likevel fortsette fremover, tror Chen.

Om en måned møtes hovedstyret i Norges Bank til nytt rentemøte. Da er det mest trolig duket for nytt rentekutt og nedjustering av renteprognosene.

- Norges Bank kommer til å kutte minst 0,25 prosent nok en gang på neste rentemøte. Mer spennede er likevel fremleggelse av ny rentebane. Den vil trolig justeres noe videre ned, men ikke så mye som tidligere, sier økonomen.

Klikk på bildet for å forstørre.Han tror likevel ikke vi vil få se renter mot null i Norge.

- Fortsatt er det få som tror på nullrentepolitikk i Norge, selv om de fleste sentralbanker rundt nærmer seg det scenarioet. Markedet venter dog allerede nå lavere rentebunn enn det sentralbanken indikerte i desember, sier Chen.

Markedsaktørene venter rentebunn på om lag 1,5 prosent når det gjelder styringsrenten. Det er 1 prosent lavere enn dagens nivå på 2,5 prosent.

Norges Bank avholder sitt neste rentemøte 25.mars.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over17.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag