NA24.no

(Montasje)

- Renten blir ikke lavere enn dette

Sist oppdatert:
Sentralbanken i Canada kutter renten.

Bank of Canada senket i dag styringsrenten fra 0,5 til 0,25 prosent, skriver Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

På forhånd var analytikerne delt omtrent på midten. 13 av 25 forventet uendret rente, mens de 12 siste forventet dette rentekuttet. Da kuttet ble offentliggjort konstaterte banken at dette er det laveste nivå man kan senke renten til.

- Avhengig av utsiktene for inflasjonen, kan styringsrenten forventes å bli liggende på det nåværende nivået til slutten av andre kvartal 2010, skriver sentralbanken, ifølge Bloomberg.

Selv om renten nå - for alle praktiske formål - er på null, mener sentralbanken at den fortsatt har krutt igjen å bruke. Om to dager skal retningslinjer for kvantitative lettelser offentliggjøres.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge de oppdaterte prognosene til Canadas sentralbank kommer BNP til å falle med 3 prosent i 2009, mens man i januar trodde på et fall på 1,2 prosent. For 2010 tror Bank of Canada at det blir langt bedre - til tross for en nedjustering også der. BNP skal da vokse med 2,5 prosent, mot tidligere anslått 3,8 prosent.

I løpet av året er det ventet at vi får se deflasjon i Canada. Banken spår at man i tredje kvartal får en inflasjon på -0,8 prosent. Inflasjonsmålet til Bank of Canada er på 2 prosent, og det er ikke ventet at man kommer tilbake dit før andre halvår 2011.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere