NA24.no

- Renten kan falle 1 %-poeng før jul

Foto: Montasje/ Sara Marie Vollset (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Dersom markedet får rett skal lånerenten kuttes kraftig før jul.

De norske lånerentene har på langt nær blitt kuttet med like hard hånd som kuttene til sentralbanksjef Svein Gjedrem skulle tilsi.

NA24 - din næringslivsavis

Norske banker har lenge brukt pengemarkedsrentene som unnskyldning for ikke å sette ned renten. Før jul kan norske lånekunder forvente en rente som ligger omtrent ett prosentpoeng lavere enn dagens rente.

Kraftig rentefall
I dagens morgenrapport skriver Nordeas seniorøkonom Erik Bruce at de norske pengemarkedsrentene har holdt seg høye - til tross for at det er tegn til lysning i de internasjonale kredittmarkedene. Nå forventer imidlertid markedet at pengemarkedsrentene kommer til å falle kraftig.

- Norsk tremåneders pengemarkedsrente har holdt seg relativt høy. Skal vi tro FRA-markedet er det snart historie, skriver Bruce i rapporten.

Ned ett poeng
- Vi skal ned nesten 100 basispunkter (1 prosentpoeng, journ.anm.) på vel en måned. Vi har ikke hatt differanser målt i basispunkter mellom nærmeste FRA-kontrakt og tremånedersrente i den størrelsesorden vi har nå siden valutakaoset i 1998, men da hadde vi tremånedersrenter over 10 prosent.

Den norske tremånedersrenten i pengemarkedet ble i dag fikset, eller fastsatt, til 6,37 prosent. Dette er ned 0,14 prosentpoeng fra fredag, men er like fullt langt over styringsrenten til Norges Bank - som er på 4,75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere