NA24.no

- Renten skal kuttes kraftig

Sist oppdatert:
Sjeføkonomer tror vi kommer til å få se massive rentekutt fremover.

I går sendte den engelske sentralbanken sjokkbølger gjennom markedene med å kutte renten med 1,5 prosentpoeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nå tror økonomene i Handelsbanken Markets at flere sentralbanker må kutte renten markant også fremover. I sin morgenrapport skriver Knut Anton Mork og Shakeb Syed at sentralbankene nå endelig har skjønt alvoret.

- Markante kutt
- Derfor venter vi ytterligere rentekutt fra verdens sentralbanker, og det nokså markante. Fed har nå ikke stort mer å gå på, men vi tror likevel de vil kutte med 50 bp (0,5 prosentpoeng, journ.anm.) innen 3 måneder, skriver økonomene.

De tror også Bank of England følger opp med nye, kraftige kutt etter gårsdagens rentesjokk.

Les også:
Rentesjokket

I løpet av det neste året tror økonomene i Handelsbanken at den engelske sentralbanken senker renten med hele 2,0 prosentpoeng - til 1 prosent. Den europeiske sentralbanken må også kutte renten for å motvirke de realøkonomiske effektene av kredittkrisen, og Handelsbanken tror denne renten skal ned 1,75 prosentpoeng - til 1,5 prosent.

Ikke sikker på effekten
Analytiker Katrine G. Boye i Nordea skriver i sin morgenrapport at vi riktignok kan stå foran massive rentekutt, men hun er usikker på om dette kommer lånekundene til gode.

- Det store spørsmålet er likevel hvorvidt rentekuttene får gjennomslag i pengemarkedene og ut til lånekundene. Det er avgjørende for at kuttene skal få den ønskede stimulerende effekten på økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere