NA24.no

- Renten skal mer enn halveres

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
DnB Nor Markets tror på historisk lav rente.

Norges Bank kommer til å mer enn halvere renten fra dagens nivå, mener DnB Nor Markets.

NA24 - din næringslivsavis

I dag ligger styringsrenten på 2 prosent, etter at den har blitt kuttet kraftig i flere omganger. Allerede 6. mai er det nytt rentemøte, og da forventer DnB Nor Markets et rentekutt på 0,5 prosentpoeng, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i rapporten Økonomiske utsikter.

Tre kjappe i høst
Videre utover tror DnB på tre kjappe rentekutt i høst. Får økonomene i banken rett vil Svein Gjedrem annonsere rentekutt på 0,25 prosentpoeng både i august, september og oktober. Det vil føre styringsrenten helt ned på 0,75 prosent, og sannsynligvis vil boliglånet ditt da være på 2-tallet.

- I denne rapporten argumenterer vi for at makrobildet i USA vil svekkes på ny etter at effektene av skattestimulansene tømmes ut. I tillegg er arbeidsledigheten kommet høyt opp, og konkursene i næringslivet gjør det surt for bankene, skriver Aamdal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi tror derfor at Norges Bank i sin oktoberrapport vil justere seg ytterligere ned og at renten vil bunne ut på 0,75 prosent. Det kan skje allerede på oktobermøtet, fortsetter DnB Nor-økonomen.

Frykter at bankene svekkes
Samtidig frykter Aamdal at de mange rentekuttene vil være med på å svekke bankene ytterligere - noe som ikke vil være ønskelig. Det kan hindre flere rentekutt fra Norges Bank.

- Når innskuddsrentene er nær null, vil ikke lånerentene kunne falle videre uten at bankenes inntjening svekkes. Virkningen av lavere styringsrenter på bankenes utlånsrenter vil derfor til slutt utebli. I dagens situasjon er det viktig at bankenes inntjening heller styrkes enn svekkes, skriver Aamdal i rapporten.

- Det er grunn til å tro at med styringsrenter under 1 prosent svekkes virkningen på utlånsrenten og vi tror Norges Bank neppe kommer til å se det som hensiktsmessig å sette foliorenten lavere enn 0,75 prosent.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere