NA24.no

- Respektløst og ekkelt

Sist oppdatert:
Tone Damli Aaberge mener Sonen-Simen alene må ta det fulle ansvaret for mobil-skandalen.

LES OGSÅ: Ute av Sonen etter mobilstunt

(SIDE2): - Sjokkerende, ekkelt og respektløst, sier Tone Damli Aaberge om mobilsaken som de siste dagene har versert i media.

NetCom har fredag besluttet at de vil anmelde TV 2 Interaktiv, etter at programleder Simen Askjer i chatte-programmet Sonen opprettet et falskt mobilnummer i navnet til Idol-Tone.

Onsdag ble det også kjent at NetCom anmelder Simen Askjer etter mobilstuntet.

Les saken her

- Enkeltpersons handling
Tone sier selv at hun mener denne saken handler om en enkeltpersons handlinger.

- Jeg har absolutt ingenting imot TV 2 eller TV 2 Interaktiv. Dette handler kun om Simen Askjer og det han har gjort, sier hun til Side2.

Hun er fremdeles opprørt over mobilstuntet.

- Det er respektløst gjort. Og veldig sjokkerende. Jeg skjønner ikke hva han har tenkt, sukker hun.

- Ikke vennskaplig spøk
Tone Damli Aaberge opplyser til Side2 at hun og Simen Askjer aldri har vært venner, og at hun på ingen måte ser på dette som en kameratslig spøk.

- Jeg har ikke snakket med ham på lenge. Han er bare en bekjent, sier hun.

Advokat-mat
Fjorårets Idol-toer har sammen med sin manager kontaktet advokat i sakens anledning.

- Det er jo ulovlig det Simen Askjer har gjort. Men vi har ikke anmeldt det foreløpig, fordi vi vil sjekke saken ut enda nærmere. Og i tillegg se om det var noe Simen gjorde på sin fritid, eller om det var en del av programmet, sier hun.

Sjokkert redaktør
Ansvarlig redaktør i TV 2 Interaktiv, Gunnar Stavrum, sier til Side2 at han er målløs over at selskapet nå blir anmeldt av NetCom.

- Jeg tror det ikke før jeg får se det, sier han.

Stavrum understreker at TV 2 Interaktiv umiddelbart reagerte overfor Sonen-programlederen da de ble kjent med mobil-saken.

- Grov feilvurdering
- Han er tatt av skjermen inntil videre. Vedkommende gjorde en grov feilvurdering, som vi tok sterk avstand fra. Dette må stå for hans egen regning.

Stavrum mener NetCom prøver å få fokuset bort fra at de selv har en svikt i rutinene.

- Jeg oppfatter det som om de forsøker å få saken til å handle om noe annet. Vi ryddet umiddelbart opp internt. Nå er jeg spent på å se hva NetCom gjør for å rydde opp i sine rutiner, sier Stavrum.

- Grunnløs anmeldelse
Han har foreløpig ikke satt TV 2s advokat på saken.

- Rett og slett fordi anmeldelsen de truer med, er åpenbar grunnløs. Og jeg vil minne NetCom på at det i Norge er forbudt å levere inn åpenbart grunnløse anmeldelser, sier han til Side2.

(PS: Side2 plikter å opplyse at nettstedet er heleid av TV 2 Interaktiv, men jobber etter uavhengige og journalistiske prinsipper.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere