NA24.no

- Rike er syndere

Sist oppdatert:
- Norge er et land med mange umoralske gjerrigknarker, hevder mormonere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Gjør penger deg grådig, da lever du et syndig og uhederlig liv. Og det ligger dessverre i menneskers natur å være griske, sier Sissel Amundsen i mormonernes informasjonsgruppe i Norge, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Mormonerne i USA går for å være svært velstående og har mange svært rike mennesker i kirkebøkene, deriblant hotellmogulen J. Willard Marriott; JetBlue Airways toppsjef David Neeleman og Black & Decker-rikingen Nolan Archibald.

- Så lenge du gir av det du har, kan det å ha mye penger godt være forenlig med å leve etter Skriften, sier Amundsen.

De tre steinrike amerikanske mormonerne har valgt å donere millioner til Mitt Romneys, også mormoner, presidentkandidatur i USA. Romney er tidligere guvernør i Massachusetts.

Forderves av rikdom
For å være rik med god samvittighet i dag mener mormonerne og andre kristne at det er viktig å følge Bibelens anbefaling om å gi bort ti prosent av bruttolønnen.

Til eksempel må Rema-brødrene Ole Robert og Magnus Reitan gi bort 40 millioner kroner i året hver, finansmann Stein Erik Hagen rundt 15 millioner kroner og statsminister Jens Stoltenberg rundt 100 000 kroner for å leve etter Bibelens ønsker.

Å faste og gi pengene du ellers hadde brukt på maten til veldedige formål, er et annet kristelig grep du kan gjøre for å unngå å leve et syndens liv i sus og dus.

- Dette kan selvsagt gjøres selv om man ikke er tilknyttet noen menighet, opplyser hun.

«Gull forderver ikke menneskene; fordervelsen ligger i motivet for å skaffe seg dette gullet», skriver den kjente mormonlederen David O. McKay i boken Treasures of Life.

- Fordervelsen ligger i å bruke all tid på å karre til seg mer og mer og bli oppslukt i sin egen lommebok, forklarer Amundsen.

- Vi eier ingenting
Ut fra et bibelsk syn sier hun at vi mennesker egentlig ikke eier noe som helst

- Vi er kun forvaltere av Guds eiendom, og dermed gjelder det å forvalte verdiene slik Han vil at vi skal gjøre det, sier hun.

- Er nordmenn gode forvaltere?

- Norge er et land med mye umoral og med liten giverglede. Å bare være oppattt av å ha flest mulig biler og størst mulig hus, er ren avgudsdyrkelse, sier hun.

-Betaler alle i menigheten ti prosent av det de tjener?

- Alle de aktive gjør det. Andre gir så det monner i når de faster, sier hun, og legger til at de fattigere er flinkere til å gi enn de rike, men at det selvsagt finnes rike som disponerer formuen på en klok måte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere