NA24.no

- Rikinger har for mye makt

De rike klubbene kan miste makten, hvis franskmannen Michel Platini blir ny sjef for UEFA.

LONDON (NA24): Dersom Michel Platini (51) blir valgt til president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil det redusere makten til de store klubbene. Platini vil flytte makten – fra de som har mye penger til spillerne og klubbenes tilhengere.

NA24 - din næringslivsavis

Franskmannen stiller til valg og vil, dersom han blir valgt, overta etter svensken Lennart Johansson (76), som har sittet som president de siste 16 år.

- Slutt på rivaliseringen
- Fotball fascinerer mange fordi den har vært basert på identitet og rivalisering mellom lagene. I dag er rivaliseringen borte. Hvis en president i en klubb som for eksempel Chelsea ikke er engelsk, hvis treneren ikke er engelsk og spillerne heller ikke er engelske, da lurer jeg på hvorfor Chelsea i det hele tatt spiller i England!

Det sier Michel Platini i et intervju med Financial Times. Franskmannen bekrefter at han stiller som predidentkandidat på neste UEFA kongress i januar. Dersom Platini blir valgt, kan man vente flere forandringer i europeisk fotball.

Vil forandre Mesterligaen
- Jeg vil bli fotballens president, sier Platini. – Jeg vil ikke at TV-selskap, agenter og mektige klubb-presidenter skal overta styringen og makten i fotballen. Jeg vil for eksempel se meget nøye på formatet av Champions League. Jeg synes dagens format prioriterer de store og rike klubbene og jeg synes at fire klubber pr. land er for mye i denne turneringen, sier Platini.

- Jeg vil ikke at de 14 største klubbene i Europa skal bestemme lover, markedet, mesterskap og i det hele tatt spise den største biten av kaka. Fotballen har utviklet seg gjennom 100 år der alle har rett til å spille og muligheter til å vinne, sier franskmannen.

Liker Spania bedre
Platini understreker at han ikke har noe imot klubbeiere som den rike russeren Roman Abramovich, han som eier Chelsea.

– Men jeg liker det spanske systemet bedre, der hvor medlemmene i en fotballklubb velger sin president. Da er det ikke pengene som vinner. Fotballen behøver identitet, og jeg tror fotballen tilhører fotballspillerne og klubbenes supportere, sier Platini, som selv har spilt i to VM og vunnet EM for Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere