*Nettavisen* Økonomi.

- Riktig å suspendere Grandiosa-ansatt

Grandiosa Helmax skinke og salami er en av Stabburets pizzaer som inneholder svinekjøtt.

Nettavisens artikkel om en Orkla-ansatt som skrøt på Facebook av at hun gir muslimer pizza med svinekjøtt, har skapt et voldsomt engasjement.

29.09.15 11:27

Mandag skrev Nettavisen om en demonstrasjonsmedarbeider i Orkla som i helgen startet en tråd på den islamfiendtlige Facebook-gruppen «Norge er vårt».

Les saken her:

I tråden skriver vedkommende om sine erfaringer med muslimske kunder som prøvesmaker Grandiosa-stykkene hennes. I sterkt nedsettende ordelag forteller hun at hun godter seg når muslimer spør henne om stykket de akkurat har spist, inneholder svinekjøtt.

To andre steder i tråden går det også frem at hun har lurt muslimske kunder til å spise svinekjøtt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er starten av tråden den Orkla-ansatte kvinnen startet i helgen. Tråden er slettet fra «Norge er vårt». Foto: Facebook

- Personalsak
Da Nettavisen var i kontakt med Orkla mandag formiddag, hadde selskapet suspendert kvinnen fra alle oppdrag hun hadde de neste to ukene, men Orkla hadde da ikke klart å komme kontakt med kvinnen.

Det har selskapet i dag.

- Vi har en dialog med kvinnen. Men jeg kan ikke si mer ettersom dette er en personalsak, sier Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge.

Artikkelen var den mest leste på Nettavisen mandag, og i skrivende stund har det kommet nærmere 1600 innlegg i kommentarfeltet.

To tredeler støtter Orkla
I en avstemning i nederst i artikkel spurte vi om det var riktig av Orkla å suspendere kvinnen. Av de over 15.000 leserne som har svart, svarer 66 prosent «ja», mens 29 prosent mener det var feil. 4 prosent har svart «vet ikke».

Artikkelen vakte et voldsomt engasjement på sosiale medier.

Vedkommende som skrev den mest likte kommentaren på Nettavisens Facebook-side mandag, mener det var respektløst av kvinnen å føre folk bevisst bak lyset. En annen leser kommenterer at det var en uprofesjonell, respektløs og barnslig oppførsel. En tredje leser roser Orkla for rask og god respons.

Kvinnen får støtte
Kvinnen får imidlertid også støtte fra en del lesere. En kvinne forteller at hun har hatt en tilsvarende jobb i et annet firma. Der opplevde hun tidvis at folk spurte om det var svinekjøtt i smaksprøvene etter at maten var spist opp.

- Jævlig lite festlig å bli skjelt ut for noe de selv gjorde, skriver kvinnen.

Enkelte lesere trekker også frem eksempler på at halalslaktet mat ikke har vært merket, og at kunder derfor har spist halalkjøtt uten å vite det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag