NA24.no

Telefonselgere kan være plagsomme. (Illustrasjonsbilde).
Telefonselgere kan være plagsomme. (Illustrasjonsbilde). Foto: Mediehuset TEK

- Ringer de herfra, bør du legge på

Sist oppdatert:
Selskapet Uno Life er i hardt vær.

Det skriver Din Side og Avisa Nordland.

Selskapet har tilbudet prøveprodukter til forbrukere, for deretter å gjøre dem til abonnenter uten deres samtykke. De ufrivillige abonnentene har så mottatt betalingskrav fra selskapet.

LES OGSÅ:  Her forsøker Gry Wenche å komme i kontakt med telefonsalgsselskapet

Ifølge Forbrukerombudet er dette ulovlig praksis. Så langt i har Forbrukerrådet mottatt over 4 000 klager på ulike selskaper. 400 av disse klagene går direkte på selskapet Uno Life.

– Legg på røret
Forbrukerrådet anbefaler derfor å legge på røret hvis selgere fra Uno Life ringer:

– Får du en telefon fra Uno Life med tilbud om gratis prøvepakke, takk vennlig nei og legg på. De som har sagt ja, har opplevd å bli bundet til et abonnement, forteller direktør for forbrukerservice, Ingeborg Flønes, i Forbrukerrådet til Din Side.

LES OGSÅ: Helene har fått 27 purringer på én måned

Hun forteller om du har takket ja til et prøvetilbud, men ikke ønsker noe abonnent på produktene, har du fortsatt flere rettigheter. Alle salg som skjer utenom ordinært utsalgssted i Norge omfattes av angrerettloven. Om en pakke ankommer uten et angrerettsskjema, som gir deg anledning til å angre på kjøpet i 14 dager, utvides denne angreretten til 12 måneder. Ved å benytte deg av denne retten kan du altså annullere kjøpet.

Klag per e-post
Skulle du allikevel motta et krav fra selskapet, bør du hevende deg til firmaene som krever betaling, og få en bekreftelse på at kravene er stilt i bero inntil tvisten er ferdigbehandlet.

Det er tilstrekkelig å klage per e-post.

Verken Din Side eller an.no har lyktes med å få en kommentar fra Uno Life.

Les flere saker i Avisa Nordland


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere