NA24.no

- Røkke truet meg med juling

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke truet den kvinnelige VG-journalisten med juling da hun skrev om sønnen hans.

- Kjell Inge Røkke ringte og sa han skulle gi meg skikkelig juling neste gang vi så hverandre, sier tidligere VG-journalist Solveig Bådsvik til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Bådsvik opplevde å bli utsatt for Kjell Inge Røkkes vrede da hun jobbet som journalist i Verdens Gang sommeren 2002. I dag er Bådsvik journalist i TV 2 Sporten.

- Ringte to ganger
Trusselen kom etter en sak om Røkke jr., Kristian Røkke, som badet seg i luksus fra finansmannens tidligere superyachten «Reverie», som lå oppankret i Saint-Tropez på solkysten av Frankrike.

- Han ringte meg hele to ganger og gjentok trusselen om juling, sier Bådsvik. Hun syntes trusselen var ubehaglig, men var aldri redd.

- Skikkelig hissig
Den erfarne journalisten forteller at Røkke var skikkelig hissig og likte dårlig omtalen av sønnens ferie som hadde underteksten «Here comes the sønn».

- Røkke var utrolig oppskjørtet og han gjorde meg oppmerksom på at det ikke var tvil om at det vanket juling neste gang vi møtes for saken jeg hadde skrevet i VG, sier hun til NA24.

I saken heter det at «Røkke junior nyter sol, sommerferie, og pur luksus med kjæresten Caroline og nære venner på pappa Kjell Inge Røkkes superbåt langs Den franske rivieraen».

Artikkelen stod på trykk 29. juni 2002 med en fyldig bildereportasje. Saken fikk Aker-sjefen til å se rødt og truet den erfarne journalisten.

Olufsen snakket med Røkke
Ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen bekrefter overfor VG Nett at Røkke hisset seg opp over saken.

- Jeg snakket selv med Røkke den gangen, og han var opprørt over at vi hadde tatt bilder av sønnen, sier Olufsen til VG Nett.

Olufsen forteller at bildene ikke ble tatt i skjul, og at VG presenterte seg. Han forteller også at Røkke ringte ham, men at det ikke fremkom noen trusler i den samtalen.

Røkke etterforskes ikke
Journalist Solveig Bådsvik lot seg aldri ordentlig skremme av truslene til Røkke.

- Nei, jeg ble aldri redd. Jeg har vært i kontakt med ham tidligere og vet han er kjent for å ha et hissig temprament, sier hun til Nettavisen.

- Vurderte du noen gang å politianmelde saken?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Men jeg må jo si det er dumt at en av Norges største finansmenn oppfører seg slik, sier hun.

NA24 har i hele dag forsøkt å komme i kontakt med Røkke uten å lykkes.

- Du skal dø
«Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø», skal angivelig Kjell Inge Røkke ha sagt til tidligere journalist Håvard Melnæs, ifølge Finansavisen onsdag.

Les også: - Kom for å banke Røkke

Tidligere Se og Hør-medarbeider Melnæs lanserer sin bok om arbeidet i kulissene til bladet 13. februar. Den heter «En helt vanlig dag på jobben».

Røkke er omtalt på flere steder i boken, og skal ha vært i harnisk over flere artikler i sladrebladet gjennom lengre tider. Han skal angivelig ha truet Melnæs med å drepe han da han jobbet i sladrebladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere