NA24.no

- Røkke ville stoppe Statoil-sjef

Sist oppdatert:
Aker Kværner-styret tok kontakt med statsministeren før ansettelsen av Helge Lund som Statoil-sjef.

Kort tid før Helge Lund ble ansatt som ny toppsjef i Statoil kom det en henvendelse til statsminister Kjell Magne Bondevik fra styrehold i Aker Kværner.

Det er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik som avslører dette i sin selvbiografi, som ble gitt ut i går.

NA24 - din næringslivsavis

Representanter for Statoil hadde i lengre tid prøvd å få Lund til å overta i Statoil. Røkke hørte ryktene om dette og konfronterte Lund flere ganger, som ved minst et par anledninger avviste overfor Røkke at han skulle begynne i Statoil. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det var først helgen den 6. - 7. mars i 2004 at Lund aksepterte tilbudet fra Statoil, og det har lenge vært kjent at Røkke ble mer enn rasende da han hørte dette. I sin memoarbok skriver Kjell Magne Bondevik at han fikk henvendelser fra styrehold i Aker Kværner, som var inne i en avgjørende omstillingsfase, der store verdier sto på spill, om at situasjonen var vanskelig.

– Jeg kan avkrefte at henvendelsen kom fra Kjell Inge Røkke, men det skjedde i forståelse med ham. Styret i Aker Kværner var bekymret for situasjonen, sier Bondevik til Dagens Næringsliv.

Konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker sier at hverken Kjell Inge Røkke eller noen andre i Aker-systemet ønsker å kommentere dette forholdet i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere