- Roboter vil erstatte dagens lærer

Blir lærere og hjemmehjelp blir erstattet av roboter? Kan man tenke at kunstig intelligens vil erstattes av datamaskiner? - Jeg tror at i hvert fall den form som lærere framstår i dag, vil jeg tro det, sier Tom Reffhaug.

Blir lærere og hjemmehjelp blir erstattet av roboter? Kan man tenke at kunstig intelligens vil erstattes av datamaskiner? - Jeg tror at i hvert fall den form som lærere framstår i dag, vil jeg tro det, sier Tom Reffhaug. Foto: Montasje: LinkedIn/Nettavisen

I en ikke veldig fjern framtid vil lærere og hjemmehjelper bli erstattet med mye vennligere datamaskiner, kunstig intelligens og roboter.

04.10.17 15:02

Er du redd for hva framtiden vil bringe, er den nye podcasten Norge 2037 med Anders Høglund, Tom Reffhaug og Aksel Braanen Sterri kanskje et svar.

Tom Reffhaug er virksomhetsarkitekt i Crayon, mens statsviter Aksel Braanen Sterri er kjent for sine sterke meninger.

De blir guidet i podcasten om en framtid hvor mange av dagens jobber rett og slett er borte.

Hør podcasten her:

Lærere og hjemmehjelp blir erstattet av roboter

Kan man tenke at kunstig intelligens vil erstattes av datamaskiner?

- Jeg tror at i hvert fall den form som lærere framstår i dag vil jeg tro det, sier Tom Reffhaug.

Det er ikke bare lærerne som vil bli erstattet, skal vi tro ekspertene. Kunstig intelligens vil i større grad ta vare på gamle mennesker enn det vi klarer å gjøre i dag. Datamaskiner og roboter vil erstatte den gamle pleieren.

Du kan høre om at roboten er et bedre menneske, at ditt barns lærer blir en maskin og at kirurgen har mer kunstig enn normal intelligens.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.