- Røkke dumper søpla på oss

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Småaksjonærer raser mot Kjell Inge Røkkes handlemåte.

07.04.09 15:40

- Det er ikke noe å lure på. Kjell Inge Røkke dumper søpla si over på aksjonærene i Aker Solutions. Det er mye som er betenkelig i denne saken, sier Sverre Stiksrud, en av de større småaksjonærene i Aker Solutions, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Stiksrud mener transaksjonen mellom Aker og Aker Solutions er betenkelig.

Både han og en annen aksjonær NA24 har snakket med, reagerer på det de mener er et sololøp fra Kjell Inge Røkke.

- I pengenød
Stiksrud er ikke i tvil om at Kjell Inge Røkke trengte penger i forkant av transaksjonen, og at han bare brukte anledningen til å bli kvitt litt søppel i samme slengen.

- Jeg synes hele saken er veldig merkelig. Røkkes intensjoner er betenkelige. Det ser ut som Røkke var i pengenød, sier Stiksrud, som har vært inne i både Aker Solutions og Aker i lang tid.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Stiksrud, som er en 92 år gammel investor fra Hønefoss, har fulgt Aker-systemet tett i 10-15 år, men har de siste årene solgt seg ned i selskapene. Han er nå mindre eksponert for Aker-aksjer enn tidligere, og sitter rolig med det han nå har.

- Typisk Røkke
- For meg går det jo litt begge veier. Jeg taper på det ene og vinner på det andre. Sånn sett er det for meg personlig ikke så farlig hvor Røkke plasserer disse postene, men slik er det jo ikke for staten, sier han.

NA24 har også snakket med en annen aksjonær i Aker Solutions, som også sitter inne med store verdier i selskapet.

- Det som skjedde nå var ikke noe jeg verken hadde tenkt på som mulig eller som jeg hadde hørt noe om. Men det er høres ut som om det er litt typisk Røkke, sier en småaksjonær, som vil være anonym.

Les NA24-kommentaren: Røkke som oligark

Vil ut av selskapet
Han sitter med et millionbeløp investert i Aker Solutions, men vil nå ut av selskapet.

- Nå må jeg forsøke å komme meg ut med minst mulig tap, og heller prøve å finne andre selskaper som er mer ryddige.

Investoren har sittet som aksjonær i Aker Solutions en stund, og kjøpte seg opp like før Røkke solgte en rekke eiendeler videre til selskapet.

- Jeg synes Aker Solutions er et spennende selskap, som var grunnen til at jeg gikk inn dit, men nå kan vi bare håpe på at staten rydder opp.

- Tror du det vil skje?

- Jeg tviler vel egentlig. Antakeligvis har de sitt på det tørre, de har vel brukt en rekke advokater.

Les også: Hele ti selskaper vil granske Røkkes krumspring i Aker

Fem millioner
Heller ikke Stiksrud tror handelen vil bli reversert, eller at granskingen vil ha noen innvirkninger på transaksjonen som er gjennomført. Han poengterer at Akers jurister er av den kompetente sorten, og at det neppe er noe å si på transaksjonen juridisk.

Stiksrud sitter i dag inne med verdier for om lag fem millioner kroner i Aker Solutions, men solgte seg ut med god gevinst for en stund siden.

- Det meste ga gevinst, men da nedgangen begynte gikk det imidlertid litt verre, uten at det utgjorde så mye, sier han.

Har tro på Aker-selskapene
Han har likevel ingen planer om å selge seg ut av verken Aker Solutions eller Aker i nærmeste fremtid.

- Nei, jeg tror faktisk begge selskapene vil gjøre det bra fremover. De er såpass solide, at de går nok ikke på dunken. Røkke må bare få i gang de riggene sine, og med litt krill og greier åtpå går det nok bra, mener han.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.