*Nettavisen* Økonomi.

- Røkke har gitt etter på alle punkter

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Forfatteren «Anonym» avslører hvem som vant Røkke-saken.

De siste årene har en hemmelig forfatter med pseudonymet «Anonym» skrevet tre fiktive bøker, som har fått mye medieomtale.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

«Anonym» blogger på NA24 frem mot valget.

Hans første innlegg var en brannfakkel til landsmøtet i Høyre.

Det andre dreier seg om Røkke-saken .

Til stormende jubel smalt champagnekorkene i Næringsdepartementet på mandag. Etter seks uker strid om aksjekjøpet til Aker Solutions var Kjell Inge Røkke og næringsminister Sylvia Brustad blitt enige. Brustad var strålende fornøyd og karakteriserte avtalen om transaksjonene som en stor seier for regjeringen, skriver «Anonym» i sin siste NA24-blogg .

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Hvis jeg har rett, og jeg vet jeg har rett, da gir jeg meg aldri, sa Brustad. Hun var kjempeglad for at det nå var ugjenkallelig bevist at Røkke ikke hadde tatt seg for godt betalt, skriver «Anonym».

- Røkke har gitt etter på alle punkter, sa hun mens hun viftet med et utkast til ny revidert aksjonæravtale. Den karakteriserte hun som historisk, og kunne triumferende fortelle at Røkke hadde skrevet under på at han i fremtiden skal vurdere å følge alle bestemmelser i aksjonæravtalen, blogger forfatteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kagge)

«Anonym» «avslører» også at Sylvia Brustad har gått inn på enda et område i Akerkonsernet.

- Vi har gått inn med en milliard i Røkkes rekeproduksjon, mot at staten får lov til å selge de rekene som Røkke selv ikke får solgt. En klar betingelse fra statens side er at rekene skal selges i Norge, og aller helst fra rådhuskaia i Oslo. Da hun fikk spørsmål fra pressen om hvorfor staten satser på Røkkereker når det nettopp er konstatert at Røkkes reketråler "Trygg" selger de aller dyreste rekene på rådhuskaia, svarte hun:

- Vi har naturligvis undersøkt rekene nøye før vi har gått inn i dette. Staten har engasjert representanter fra den sveitsiske storbanken UBS, som har prøvesmakt rekene og gitt oss en rapport der de forsikrer oss om at Røkkes reker er de beste de noen gang har smakt, og at prisen er «fair», ifølge forfatteren

Les hele inlegget og si din mening her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.