*Nettavisen* Økonomi.

- Rune Bjerke solgte et korthus

Ankesaken mot DnB NOR-sjefen og tidligere partnere er i gang.

04.03.08 21:02

Borgarting lagmannsrett, Oslo (NA24 ): - Jeg har overhodet ingen kommentar i denne saken av respekt for lagmannsretten, sier DnB NOR-sjef Rune Bjerke til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han og fem tidligere investeringspartnere i selskapet Investco Partners blir solidarisk krevd for fem millioner kroner fra tidligere partnere.

Kjemper i retten
DnB NOR-sjef Rune Bjerke og Agder Energi-sjefen Tom Nysted forsvarer seg denne uken i retten mot et erstatningssøksmål. De fire andre partnerne er Kjell Simonsen, Knut Iscachsen, Lars Kleivan og Leif Kleivan. Sekstetten drev investeringsselskapet Investco Partners sammen.

Erstatningssaken mot makkerne går i korthet ut på om Investco Partners angivelig gav villedende informasjon ved en emisjon i selskapet i 2002.

Klikk på bildet for å forstørre.

Første divisjon
Saksøkerne mener de ble villedet inn i en emisjon i et selskap som i praksis var konkurs.

- Vi ble presentert et opplegg hvor man skulle gå fra tredje- til førstedivisjon i næringslivet, sier advokat Truls Leikvang, som representerer saksøker Lars Gjerde.

Gjerde og saksøker nummer to Olav Hygen mener at det ikke var noen verdier i selskapet og at emisjonspengene ble brukt til høye lønninger til partnerne i Investco Partners.

- Tom Nysted og Rune Bjerke solgte oss et korthus, sier Olav Hygen.

I ankesaken krever de to at sekstetten solidarisk tilbakebetaler fem millioner for skaden som ble gjort.

- Ikke hyggelig
Det hevdes fra saksøkerne at en portefølje på elleve bedrifter ble verdsatt til mellom 60-70 millioner kroner, men at de i realiteten var verdt 34 millioner kroner. Da tar man utgangspunkt i at partnerne var verdt 24 millioner. Dette bestrides også.

- Partneren tilbød deres nettverk, lokaler i Oslo og et lytteapparat om hva som foregikk i næringslivet i Norge, sier advokat Leikvang.

På et tidspunkt verdsatte partnerne seg selv til 8,9 millioner kroner stykket i prosjektet.

- Vi solgte ikke et korthus, det er totalt urelevant og personene som er saksøkt er på ingen måte noen lettvektere for å si det sånn, sier Agder-sjefen Nysted.

Advokat for de saksøkte er Jørn Uggerud fra advokatfirma Hjort. Det er satt av fire dager til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.