*Nettavisen* Økonomi.

- Russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 er kvalmende

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter langer ut mot pengefokuset i samfunnet. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

Ap-politiker til kamp mot overflodsamfunnet.

Stortingspolitiker Freddy de Ruiter for Arbeiderpartiet mener vi lever i et overflodssamfunn uten grenser. Dette kan ikke fortsette.

- Vi mesker oss i uhemmet luksus. Det er ødeleggende for et samfunn og menneskene som bor i det, sier de Ruiter til Nettavisen.

Kvalmende
- Det tar helt av. Ledere og meglere som tar ut millionbonuser og russejenter som kjøper musikklåter til 150.000 kroner. Da er det noe galt med samfunnet. Det er kvalmende, fortsetter han.

Han sikter blant annet til lederlønningene i statskontrollerte selskaper som Statoil, Dnb og Telenor, som alle håver inn millioner i grunnlønn og bonuser.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=QW02Dpvf6nTYzZqarYNEUS9p_-By41WNnHOwjxap1qL0ijwg4qkbcYmYhVjYAOyBISCU-LEFBcMIkUzzvQQj2HGJMaGj2XflQqnfwTDGeVP9cmz-ydEOny72r-aJuZwpQMiIwzxHKHw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Han viser også til russebussen «Senses», som har brukt over 100.000 kroner på musikklåter.

- Den ene sangen betalte vi 80.000 kroner for. Den andre betalte vi 45.000 for. Den siste var hjemmesnekra, så den betalte vi bare 10.000 for. Det blir rundt 150.000 kroner til sammen, sier Vilde Axelsen til NRK.

- Jeg skjønner ikke at disse folkene ikke blir flau. Men det må komme fra et sted. Det er foreldrene som har ansvaret for denne syke russefeiringen, sier stortingspolitikeren.

Gir Høyre honnør
de Ruiter, som representerer Aust-Agder og Arbeiderpartiet, har sittet på Stortinget siden 2005, og var vararepresentant fra 1993 til 2001. Siden da har han sett en alarmerende dreining i det norske samfunnet mot penger og atter penger.

- Hva er det som gir status i det norske samfunnet? Er det bare penger som teller? Er det den type samfunn vi vil ha? spør han videre.

Han gir faktisk Høyre litt honnør.

- Vi som politikere har et ansvar på hvordan et samfunn skal se ut. Høyre hadde faktisk et bra slagord under sist valgkamp. «Mennesker og ikke milliarder». Det er veldig illustrerende, sier han.

de Ruiter ønsker ikke å virke moraliserende, men han mener vi må tørre å se oss mer i kortene. De fleste synes dette ikke er greit.

- Jeg har ikke noe fasitsvar, og jeg tror ikke vi blir kvitt dette over natta. Det å finne virkemidler er ikke lett, men vi må bevisstgjøre folk. Det er lov å tenke, det er lov å handle annerledes, sier de Ruiter.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag