*Nettavisen* Økonomi.

- Ryanair-ansatte bor på campingplass i Frankrike

Foto: Faksimile Francetv

Rundt 50 av Ryanairs piloter og flybesetning bor på en campingplass i Frankrike, på denne måten slipper selskapet å betale skatt og sosiale avgifter.

15.07.15 10:30

Ved å innlosjere de ansatte på campingplassen i nærheten av flyplassen Marseille-Marignane omgår det irske selskapet å betale lokale skatter og avgifter, det kommer fram i en reportasje laget av Francetv.

Den franske TV-kanalen forsøker å få kommentarer fra ansatte i Ryanair, men de ønsker ikke uttale seg om saken.

Ordningen gjør også at Ryanair unngår den frankse arbeidsmiljøloven, ifølge en representant for den franske pilotforeningen som Francetv har snakket med.

- Våre folk på Marseille-basen, som kun er en midlertidig sommerbase, får alle betalt boligtillegg og kan fritt velge hvor de skal bo, sier Ryanairs talsperson i Skandinavia, Elina Hakkarainen, til danske Fagbladet 3F.

Hun understreker at de fleste ved Marseille-basen er fra Storbritannia og betaler skatter og avgifter der, som er i tråd med skattereglene for EU, Storbritannia og Frankrike.

- Våre folk kan selv velge hvor de skal bo. Det er ikke noe Ryanair som arbeidsgiver legger seg opp i, sier Hakkarainen på spørsmål om hvorvidt det finnes flere Ryanair-ansatte andre steder i verden som bor på campingplasser.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.