NA24.no

- Ryddeprosessen fortsetter

Morten Astrup rydder videre og ber eierne om tilbakekjøp.

Forvalter Morten Astrup rydder videre i Storm Real Estate Fund og ber eierne om tilbakekjøp av ti prosent av aksjene.

- Vi kommer til å fremme tilbud til aksjonærene om å kjøpe tilbake ti prosent egne aksjer til 5.30 kroner per aksje i løpet av første kvartal, sier forvalter Morten Astrup i Storm Capital Management til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i eiendomsselskapet Storm Estate Fund.

Alle likt
I fjor var det mye frem og tilbake hvem som skulle forvalte pengekisten i selskapet, som den gang het E-star Eiendom og hadde rundt en halv milliard kroner i kapital.

Morten Astrup og hans partner Erik Mathiesen vant gehør og forvalter nå pengene i eiendomsselskapet, som eier en bygård i Moskva.

Noe av striden var om hvor mye penger som skulle tilbakebetales til aksjonærene. Nå tilbyr ledelsen å kjøpe tilbake ti prosent av aksjene til 5,30 kroner aksjen, istedenfor å betale tilbake penger som planlagt. Aksjen omsettes til 1,50 kroner.

- Alle aksjonærer vil bli behandlet likt i prosessen. Dette er et strategisk trekk for å betale med aksjer i fremtidige oppkjøp sammen med kontanter, sier Astrup.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Gode prosjekter
Selskapet har flere prosjekter i Moskva og St. Petersburg som det sees på.

- Dette kan være å «baile» ut prosjekter fra banker som sitter på skadeskutte bygg, og prosjekter. Det er så mange bra muligheter der borte at vi trenger ikke se mot andre markeder, sier Astrup.

Planen er å leie ut nytt areal til vestlige leietakere med profesjonelle partnere som vil etablere seg i disse områdene. Astrup har en femårig forvalteravtale, og eier selv en stor del av fondet gjennom deres hedgefond Storm Capital Management.

- Oppsummert har vi foretatt en opprydning i selskapet, og har budsjettert noe nedgang i leieinntektene i år. Vi har forlenget avtalene mot å senke leienivået noe, sir Astrup, og mener det er stor usikkerhet i markedet.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Svett dollar
I aksjonærpresentasjonen ble fjorårets oppstilling presentert, og det er blanda drops.

- Det foreløpig årsresultatet for selskapet ble minus 9,6 millioner dollar, og det inneholder et valutatap på 8 millioner dollar, sier Astrup, og mener at begrunnelsen er at 45 prosent av balansen består av norske kroner.

- Dette er ikke da et de facto tap for aksjonærene på grunn av at de stort sett er kronebasert, sier han.

Dollaren gikk som kjent kraftig opp mot norske kroner i fjerde kvartal, og selskapet har nedskrevet deres eiendom i Moskva fra 75 til 66 millioner dollar i regnskapet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere