*Nettavisen* Økonomi.

- Ryk og reis, finner!

Igglo har fått varsel om tvangsoppløsing - eks-daglig leder kan få det som han vil.

30.01.08 17:47

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- De finnene har jeg ikke noe til overs for. De kan ryke og reise dit pepper'n gror, slår den avtrådte daglig leder Andreas Wabø i eiendomsmelgerfirmaet Igglo fast.

NA24 - din næringslivsavis

Finnene entret det norske eiendomsmarkedet med brask og bram i april i fjor, etter å ha opplevd suksess i hjemlandet. De skulle kjempe mot Finn.no og i tillegg bli en av de ledende eiendomsmeglerne i Norge. Men den finske suksessoppskriften funket slett ikke i Norge.

Uten daglig leder
I september fratrådte daglig leder for den norske storsatsingen, reklamemannen Andreas Wabø. Det ble ikke meldt inn ny daglig leder til foretaksregisteret, og det er også begrunnelsen for varselet om tvangsoppløsning som kom på bordet 12. januar.

Telefonen til kontorene i Inkognitogaten er koplet fra, og kunder NA24 har vært i kontakt med, får via Finland beskjed om at de ikke bedriver eiendomsmegling lenger.

- Useriøst cowboy-selskap
Wabø forteller om et selskap preget av cowboy-tilstander, og han er slett ikke overrasket over at selskapet bærer mot tvangsoppløsning.

- Eierne holdt ikke løftene om satsingen i Norge. De hadde ikke mer penger igjen. Jeg kunne ikke lede et slikt selskap, det ble for useriøst, sukker han.

Innen to uker må selskapet ha en ny daglig leder på plass som oppfyller aksjeloven. Hvis ikke blir tavngsoppløsningen gjennomført.

Tok ikke av
NA24 har gjentatte ganger skrevet om hvordan Igglo har slitt med å skaffe oppdrag, men Wabø og hans undersåtter forsikret den gang om at alt var som det skulle.

- Dette vil ta helt av, forsikret salgsdirektør Stein Ove Ødegård i slutten av mai i fjor, selv om selskapet kun hadde solgt to eiendommer den gangen.

Les om opimismen: Vanskelig å selge hus i Igglo

Klikk på bildet for å forstørre.

Selskapet reklamerte voldsomt med at de kun hadde statsautoriserte eiendomsmeglere som håndterte boligsalget. NA24 kunne avsløre at det var langt fra tilfelle.

Men at meglerne manglet avgjørende eksamen, proklamerte Ødegård at ikke var så nøye. Siden forandret Igglo reklamen.

Les mer: Kaldt gufs for Igglo

Utligjengelige finner
Det har ikke lykkes NA24 å få en kommentar fra de finske eierne om hvorvidt de har tenkt til å få plass en daglig leder eller ikke. Salgsdirektøren skal etter det NA24 erfarer ha forlatt Igglo-skuta, og ifølge Wabø skal den kandidaten som skulle overta som daglig leder, også ha trukket seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag