NA24.no

DOBLET: Flere meglerfirmaer melder om en dobling i salget av boliger til over ti millioner kroner. Illustrasjonsbilde: Scanpix
DOBLET: Flere meglerfirmaer melder om en dobling i salget av boliger til over ti millioner kroner. Illustrasjonsbilde: Scanpix

- Salg av boliger over ti millioner er doblet

Sist oppdatert:
Stadig flere har råd.

De største meglerkjedene melder om en dobling av antallet solgte boliger med en prislapp på over ti millioner, sammenlignet med første halvår i fjor, melder Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

- Formuen til de norske husholdningene vokser, og folk sparer mer. Kombinert med lav rente, gir det folk mulighet til å kjøpe dyre boliger. Noe mange gjør, spesielt i urbane strøk. Det er stadig flere som har økonomi til å kjøpe bolig til over ti millioner, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen til avisa.

I juni solgte DNB Eiendom 39 boliger til over ti millioner. Det samme tallet på samme tid i fjor: 16. Totaltallet for salg av denne type boliger i årets første del er 128, mens det i fjor var 77.

Også privatmegleren og Eiendomsmegler 1 opplever et mer enn doblet salg av dyre boliger.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere