NA24.no

- Salg av boliger over ti millioner er doblet

DOBLET: Flere meglerfirmaer melder om en dobling i salget av boliger til over ti millioner kroner. Illustrasjonsbilde: Scanpix
DOBLET: Flere meglerfirmaer melder om en dobling i salget av boliger til over ti millioner kroner. Illustrasjonsbilde: Scanpix
Sist oppdatert:
Stadig flere har råd.

De største meglerkjedene melder om en dobling av antallet solgte boliger med en prislapp på over ti millioner, sammenlignet med første halvår i fjor, melder Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

- Formuen til de norske husholdningene vokser, og folk sparer mer. Kombinert med lav rente, gir det folk mulighet til å kjøpe dyre boliger. Noe mange gjør, spesielt i urbane strøk. Det er stadig flere som har økonomi til å kjøpe bolig til over ti millioner, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen til avisa.

I juni solgte DNB Eiendom 39 boliger til over ti millioner. Det samme tallet på samme tid i fjor: 16. Totaltallet for salg av denne type boliger i årets første del er 128, mens det i fjor var 77.

Også privatmegleren og Eiendomsmegler 1 opplever et mer enn doblet salg av dyre boliger.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere