NA24.no

- Såpass må han tåle

DEN SOM ER MED PÅ LEKEN: Marie Simonsen i Dagbladet mener Christian Tybring-Gjedde må tåle kommentarer på sine utspill.
DEN SOM ER MED PÅ LEKEN: Marie Simonsen i Dagbladet mener Christian Tybring-Gjedde må tåle kommentarer på sine utspill. Foto: Dagbladet
Sist oppdatert:
Marie Simonsen lurer på om Frps Christian Tybring-Gjedde har valgt seg feil jobb.

Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen reagerer på stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sine uttalelser.

- Marie Simonsen har gjort meg syk, sa politikeren under et radiointervju mandag.


Tybring-Gjedde er aktuell med boken «Mens orkesteret fortsetter å spille», og Dagbladet-redaktøren har kommentert boken i egen avis mandag.

- Jeg synes det veldig spesielt å blande sykdom inn i en debatt hvor Tybring-Gjedde er en så markant deltager. Han kommer med utspill hvor han må forvente at det kommer reaksjoner, sier Marie Simonsen til Nettavisen.

- Jeg finner det også veldig spesielt at dette kommer fra en av våre stortingsrepresentanter. Jeg skulle gjerne hørt litt om årsakssammenheng, fortsetter hun.

Kunne vært tøffere

Simonsen mener Frp-politikeren må tåle reaksjoner på sine utspill. Den politiske redaktøren tar til orde for at Christian Tybring-Gjedde tar feil i boken. 

- Jeg synes min kommentar var ganske så snill. Såpass må han tåle. Hvis ikke, så har han kanskje valgt seg feil jobb. Det virker veldig rart, sier Simonsen til Nettavisen.

Simonsen er ikke alene om å få gjennomgå.

Stortingsrepresentanten mener norske medier er med på å kneble innvandringsdebatten. I kapittelet «Ytringspolitiet» beskriver han sin oppfattelse av norske journalister.

Som en tiurleik

- Uansett hvordan man måtte velge å ordlegge seg, så vil en forutinntatt journalist alltid være i stand til å vri budskapet i ønsket retning, skriver han i «Mens orkesteret fortsetter å spille».

- Mine erfaringer tilsier at journalister flest ikke skriver for å informere. De skriver for å imponere hverandre, skriver politikeren i boken og sammenligner journalister arbeidsinnsats med tiurleik i vårsola.

- Tiuren med det vakreste spillet får røya, forsetter han.

(Saken fortsetter under bildet.)

MÅ TÅLE SÅPASS: Christian Tybring-Gjedde får reaksjoner, og det må han tåle, mener Dagbladet-redaktør.


Tybring-Gjeddem som har sittet på Stortinget for Oslo siden 2005, mener med dette at journalister er mer opptatt av ordenes rekkefølge enn innholdet. Han kommer også med et pek til journalister som evner å sparke annerledes tenkende på leggen.

- De blir kjendiser og underholdningsartister. I denne noe engere kretsen finner vi berømtheter som Dagbladets Martine Aurdal og VGs Frithjof Jacobsen. Er man heldig vil man kunne oppleve Aurdal i fri passiar om sine meninger om sex i Harald Eias program «Hjernevask», skriver Tybring-Gjedde i boken.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere