- SAS sprer falske påstander om Norwegian

Foto: NTB Scanpix

- Vi er slett ikke overrasket, sier Norwegian.

26.09.13 11:48

Luftkrigen fortsetter i sosiale medier.

De stadige forsinkelsene for Norwegians to Dreamliner-fly medfører mye aktivitet, og SAS skal være en av bidragsyterne.

Tipser

En kilde utenfor flyselskapet har tipset om at en flykaptein på langdistanserutene til SAS har lagt ut postene.

Nettavisen har sett noe av det som er publisert. Stort sett dreier det seg om deling av nyhetsartikler hvor flykapteinen kommenterer fordelaktig for eget selskap.

- Vi er slett ikke overrasket, fordi vi i lang tid har vært klar over at ansatte hos konkurrenten relativt systematisk opptrer spesielt anonymt, men også i fullt navn i både sosiale medier og ulike redaksjonelle debattfora med negative utspill og falske påstander om Norwegian og dermed også mot bransjekolleger, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til Nettavisen.

- Har Norwegian eller selskapets ansatte noen gang gjort det samme?

- Ikke som jeg kjenner til, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Lasse Sandaker-Nielsen Foto: Hans Olav Nyborg, hangar.no

Stilte kritiske spørsmål

I 2011 kunne nettstedet Kampanje melde at flere ansatte i Vizeum stilte kritiske spørsmål til SAS på flyselskapets Facebook-sider. Vizeum er mediebyrået til Norwegian.

- Det er sak som tilhører fortiden. Jeg opplever at den saker er ute verden. Den ble håndtert når den oppsto, sier Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

SAS avviser at de systematisk svartmaler konkurrenten.

- Jeg ønsker ikke å kommentere på noe jeg ikke har sett, men generelt er det slik at vi har bestemmelser om hvordan ansatte skal oppføre seg på sosiale medier, og vi har et internt etisk regelverk som sier noe om hvordan vi skal opptre, sier Knut Morten Johansen, Informasjonssjef i SAS, til Nettavisen.

- Å kontrollere hva som deles og «likes» skal vi som arbeidsgiver være forsiktig med, men det er klart at vi krever at man skal være åpen og ærlig, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.