NA24.no

- SAS vil selge SAS

Sist oppdatert:
SAS skal ha spurt Lufthansa om de vil kjøpe selskapet. SAS-aksjen er suspendert fra handel.

Den tyske flygiganten vurderer å kjøpe SAS, ifølge Reuters. Børsen svarte fredag ettermiddag med å sende SAS-kursen opp med 11,55 prosent, og selskapet er foreløpig dagens børsvinner.

NA 24 – din næringslivsavis

- I forbindelse med dagens mediespekulasjoner bekrefter SAS Group at de er i en evalueringsprosess om forskjellige strukturelle muligheter for gruppen. I denne prosessen har SAS samtaler om en mulig strukturell løsning. Det må understrekes at det ikke har blitt gjort noen avgjørelse, sier SAS Group i en uttalelse.

Klokken 13.38 fredag ettermiddag vedtok Oslo Børså suspendere aksjene i SAS i forbindelse med usikkerhet knyttet til verdivurderingen av selskapets aksjer. Markedsverdien til SAS er i øyeblikket på 7,4 milliarder kroner.

- Møter på høyt plan
Oppkjøpet av SAS er ett av flere alternativer Lufthansa nå vurderer nøye, ifølge nyhetsbyrået, men flyselskapet har så langt ikke ville kommentere saken.

- Det avholdes møter på høyt plan, men om disse møtene fører til en avtale er ennå fortsatt et åpent spørsmål. Det er ennå ikke helt klart hvor dette ender, sier en kilde til Reuters.

SAS har lenge slitt i motvind, og Lufthansa har flere ganger blitt nevnt som en mulig kjøper av det skandinaviske flyselskapet.

Ifølge nyhetsbyrået er det SAS selv som skal ha tatt initiativet ovenfor Star Alliance-partneren om en mulig overtakelse.

Lufthansa på sin side har uttalt at det trengs en konsolidering i luftfartsbransjen i Europa. Men selskapet har ikke villet kommentere spekulasjonene, ifølge Reuters.

Ingen kommentar
Hvis det kommer et positivt resultat ut av samtalene mellom SAS og Lufthansa, skal dette angivelig bli diskutert på et styremøte i Lufthansa den 24. september, ifølge Reuters.

Informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, vil ikke kommentere saken, men viser til konsernledelsen i Sverige.

Ifølge Nyhetsbyrån Direkt sier investorkontakt Sture Stølen at SAS vil komme med mer informasjon senere i dag.

- Koordinert suspensjon
- SAS-aksjen ble suspendert med den begrunnelsen med at vi undersøker om det fines ulik informasjon I markedet. Dette er en koordinert suspensjon fra alle de tre skandinaviske børsene, sier Guro Steine, ved Oslo Børs til NA24. Steine kan ikke si noe om hvor lenge SAS-aksjen vil være suspendert.

SAS-aksjen er primærnotert i Stockholm, med tilleggsnoteringer i København og Oslo.

- Dette er en koordinert aksjon der vi sammarbeider veldig godt med de to andre børsene, forklarer Steine, som ikke vil kommentere om børsen har funnet ut noe så langt.

Statlig eierskap
I august fraktet SAS Group 3,3 millioner passasjerer, noe som var en nedgang på 4,7 prosent sammenlignet med samme periode i 2007.

Norge eier 14,3 prosent av aksjene i selskapet. Norge, Danmark og Sverige har til sammen halvparten av selskapet. den svenske Wallenberg-familien eier syv prosent av selskapet.

Mange kollapser
Den skyhøye oljeprisen har ført til at flyselskap verden over har kommet i vanskeligheter.

Ifølge International Air Transport Association har oljeprisen fått 24 flyoperatører til enten å kollapse eller å ha søkt om konkursbeskyttelse i årets første halvår.

Tidligere denne uken sa Norwegians Bjørn Kjos til NA24 at han ikke er sikker på hvor mye oljeprisen har å si for eventuelle konsolideringer i flytrafikken her hjemme.

- Hvorvidt det er tilfelle i Norge enda er litt vanskelig å si ettersom vi har hatt litt strengere styring samt har satt opp drivstofftillegget, sa Bjørn Kjos.

Les mer her: Børstaper i jubelrus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere