NA24.no

- Selg H&M

Foto: JONAS EKSTROMER (Scanpix)
Igjen sliter H&M med analytikernes salgsanbefaling og aksjeverdien stuper

H&M seiler mot vinden. Ifølge Finansavisen, som viser til di.se, er historien i ferd med å gjenta seg. For ti år siden gjorde H&M feilvurderinger på kolleksjonene som fikk analytikerne til å rope «selg» for full hals. Og nå er det samme i ferd med å skje igjen. Igjen anbefales en å selge sine H&M-aksjer og på et halvt år er 20 prosent av børsverdien i konsernet forsvunnet.

I utgangspunktet har H&M et fornuftig påslag på produktene sine, men siden prisen på råvarer, frakt og arbeidskraft har gått opp i tillegg skal H&M ekspandere og lansere nye merkevarer, noe som heller ikke er uten kostnader. Alt dette har gjort at marginene til H&M gått ned og dermed påvirket markedenes gunst for selskapet.

Les også: H&M straffes etter skuffelse

I et kort og mellom langt perspektiv ha det bare gått en vei for H&M-aksjen. Den siste uken har den tapt seg 4 prosent, det siste året har den tapt seg 23 prosent og i et femårs perspektiv har den tapt seg 2 prosent. Likevel har hovedaksjonær Stefan Persson økt sin eksponering med 1,5 milliarder svenske kroner, mens Nordea har solgt mer en én million aksjer det siste året.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere