NA24.no

- Selvfølge å si ja

Sier mannen som skal lede granskningen av stortingspensjonene.

- Det er en viktig samfunnsoppgave å lede dette utvalget. Da er det naturlig at jeg svarte ja, sier Asbjørn Kjønstad, professor i trygderett ved Universitetet i Oslo.

NA24 - din næringslivsavis

Kjønstad er spesialist på pensjonsspørsmål og trygderett.

Jeg går inn med et åpent sinn og blanke ark. Vi skal finne ut hva disse reglene går ut på, hvordan de skal tolkes og hvordan de er blitt praktisert, forklarer Kjønstad.

- Svært viktig
Kjønstad ser på oppgaven som leder av ekspertutvalget som svært viktig, da saken går på tilliten til det øverste demokratiske organ i Norge.

- Det er arbeidet som vil vise hvordan dette ligger an, fastslår Kjønstad.

- Hva blir de største utfordringene?

- Det vil være veldig utfordrende og spennende å se på disse reglene som er gitt, og hvilke tolkningsmuligheter de gir, og hva som er den riktige tolkningen. Og videre hvordan de er blitt praktisert. Det er spesielt at Stortinget både er lovgiver og forvaltningsorgan. Derfor er det spennende å se på hvordan forvaltningen har vært, forklarer Kjønstad, som sier at hans hovedbakgrunn først og fremst er innen folketrygdloven.

Ble spurt i går
- Folketrygdloven gjelder for alle nordmenn, for uten særordninger for enkelte grupper som sjømenn, fiskere og skogsarbeidere. Det er viktig å se sammenhengen i dette bildet, sier Kjønstad.

Granskningsutvalget har frist innen utgangen av året med å legge fram sin rapport.

- Jeg legger stor vekt på å bli ferdige da selv om det er en stor oppgave. Det mest interessante er hva som har skjedd de siste periodene. Vi får ta stilling til om vi har tilstrekkelig tid, og vi anser det som viktig, om vi skal se på forhold som ligger enda lenger tilbake, sier Kjønstad.

Han ble forespurt i går ettermiddag om han ville lede utvalget, og Kjønstad sier han nå har ryddet timeplanen for denne oppgaven. Stortingspresident Thorbjørn Jagland fortalte på dagens pressekonferanse at det var svært mange som hadde tatt kontakt fordi de ville sitte i granskningsutvalget. Kjønstad ble derimot oppringt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere