*Nettavisen* Økonomi.

- Send mer penger

Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)

Problemene tårner seg opp for REC.

05.06.09 10:04

REC har gått til det uvanlige skrittet å utsette sin emisjon, og samtidig øke summen for emisjonen.

NA24 - din næringslivsavis

I en melding skriver selskapet at de vil hente inn 0,5 milliarder kroner mer enn planlagt. Nå er planen til selskapet å hente inn hele 4,5 milliarder kroner i emisjonen. Det er nye, store problemer i selskapet som er årsaken til at man ønsker å hente penger.

Som følge av de store problemene vil emisjonsperioden nå gå fra 29. juni til 13. juli.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Store problemer
Meldingen fra selskapet vitner også om at selskapet er i meget store problemer. I meldingen kommer det frem at etterspørselen etter solarprodukter fortsetter å være meget dårlig. Det ventes at selskapet ikke vil ta tilbake ansatte som er permittert som følge av den vanskelige markedssituasjonen.

I tillegg til dette viser en gjennomgang av selskapets solarmoduler at de tidligere meldte feilene, har større omfang enn tidligere trodd. Nå tror REC-ledelsen at de må sette av nye 300 millioner kroner for å rette opp i solarmodulene.

RECs Singapore-prosjekt ligger imidlertid an til å trenge mindre penger enn tidligere antatt, som følge av et mindre opphetet byggemarked.

Eierne er med
REC har tidligere meldt at de største eierne stiller seg bak emisjonen. Hovedaksjonærene i REC, Orkla/Elkem og Hafslund har garantert for sin del av aksjene, samtidig som andre aksjonærer, deriblant Folketrygdfondet, også er med.

DnB Nor Markets har fått ansvaret for emisjonen, sammen med Nordea, ABN AMRO og BNP Paribas.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag