- Senterpartiet skuffer stort

SKUFFET: - Regjeringen viser lite raushet overfor de som trenger hjelp og må tigge, sier Akhtar Chaudhry (SV).

SKUFFET: - Regjeringen viser lite raushet overfor de som trenger hjelp og må tigge, sier Akhtar Chaudhry (SV). Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

11.06.14 08:41

Tirsdag ble det klart at Senterpartiet (Sp) følger regjeringens linje i spørsmålet om tigging.

Les også: Ikke tiggeforbud i Oslo i sommer

Det betyr flertall for innføring av et lokalt tiggeforbud i år - og et nasjonalt tiggeforbud før sommeren 2015.

Les Stavrums kommentar: - Stortinget må si ja til forbud

Sps standpunkt frustrerer SVs Akhtar Chaudhry, noe han uttrykker slik på Facebook;

- Regjeringen viser lite raushet overfor de som trenger hjelp og må tigge. Regjeringen kan ikke fjerne nøden, da vil de heller fjerne de som er i nød. Det er renovasjon - ikke sivilisasjon, skriver han.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


- Skuffer stort
Om sin tidligere samarbeidspartner, mener Chaudhry:

«Senterpartiet skuffer stort, men ingen overraskelse. I vår tid i regjering var det en stadig kamp mot de mest høyreorienterte politikerne i AP som allierte seg med Senterpartiet for å forby tigging.»

Chaudhry beskriver Sps linje som usosial:

- SV, sammen med mange i AP, klarte å stå i mot Senterpartiets svært usosiale linje i denne saken. Endelig får SP gjennomslag, men da måtte de til FrP. Dette sier mye om saken, ifølge Chaudhry.

Frp: - Særdeles fornøyd
Frps justispolitiker, Ulf Leirstein, er særdeles fornøyd med avtalen med Sp:

- Vi har sett at det er en sammenheng mellom kriminalitet og aggressive tiggermiljøer. Det er nå like mange lommetyverier i Oslo som i Berlin - en by med syv ganger så mange innbyggere. Vi vet at tigging medfører store problemer, og at politiet har etterspurt et forbud. Det gleder meg at Stortingets flertall nå gir regjeringen mulighet til å ta grep, sier Leirstein.

Gangen videre er at kommunene må få på plass tiggeforbud lokalt, før Stortinget til våren skal behandle et forslag om et nasjonalt tiggeforbud.

Frps Ulf Leirstein. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)


- Kommunene må på banen
- Dette er en sak det haster å finne en løsning på, og det er derfor bra at kommunene i første omgang raskt får en mulighet til å innføre lokale forbud mot tigging. Det blir nå viktig at kommunene sørger for å få på plass slike forbud så raskt som mulig, sier Leirstein.

Stortinget skal så be regjeringen fremme en proposisjon til Stortinget om et nasjonalt forbud før sommeren 2015.

- Viktig for politiet
Det mener Frp er viktig i det forebyggende politiarbeidet:

- Et nasjonalt forbud mot tigging vil være et viktig virkemiddel for politiet i kampen mot menneskesmugling og organisert kriminalitet. Det har derfor vært viktig for regjeringen å levere resultater i denne saken. Nå får vi endelig gjennomslag for flere av sakene vi har kjempet for i flere år. Dette er en viktig dag for alle som ønsker en fornuftig og bærekraftig kriminalpolitikk, avslutter Leirstein.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.