NA24.no

- Ser fram til å kunne gjengi fakta

Trond Michael Andersen trakk seg fra jobben i Helse Midt-Norge i oktober. Siden den gang har han vært bundet av taushetsplikt.
Trond Michael Andersen trakk seg fra jobben i Helse Midt-Norge i oktober. Siden den gang har han vært bundet av taushetsplikt. (Tidens Krav)
Sparket toppsjef Trond Michael Andersen avventer kontrollkommisjonen.

KRISTIANSUND (Tidens Krav): Andersen er sammen med styreleder Marthe Styve Holte og direktør Astrid Eidsvik, en av toppledere som i månedene fram mot en beslutning av hvor det nye fellessykehuset skulle ligge, måtte ta sin hatt og gå.

Da Andersen gikk 14. oktober, undertegnet han en sluttavtale med en egen klausul om taushetsplikt. Spekulasjonene om årsaken har vært flere, og dersom Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite ønsker det, kan Andersen bli løst fra taushetsklausulen i avtalen.

Les også: Ny bombe: «Høie lot det skinne gjennom at Hjelset var valget»

Les også: Hasteinnkaller til styremøte

- Krystallklare

Tidens Krav var i kontakt med ham 9. desember, for å spørre hvordan han ville forholde seg til spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som da hadde mottatt en rekke henvendelser om alle de brå sjefsskiftene forut for avgjørelsen av sykehussaken. I en SMS svarte Andersen til TK.no:

"Marthe (styreleder Styve Holte red.anm) og jeg var krystallklare på hvor viktig det var at den lokale prosessen hadde legitimitet. Det som har skjedd etter min "regjeringstid" mht. prosess og dialog, vet jeg ingenting om. Andre må svare for det. Begrunnelsen for min avgang, gitt et styre som var fornøyd med arbeidet og med gode resultater for HMN, faglig og økonomisk (selv om det var utfordrende med økonomien i HMR selvsagt), synes vanskelig å forstå. Men jeg har ingen holdepunkter for å spekulere om min avgang var som ledd i en større plan. Jeg ser fremover og fokuserer på neste etappe. Dersom det kommer spørsmål fra kontrollkomiteen så vil eventuelle svar komme der", skrev Andersen i en SMS.

Siden har Kristiansund Høyre fått følgende tilbakemelding fra Andersen:

"Ser fram til å kunne gjengi fakta overfor kontrollkomiteen på spørsmål de måtte ha".

- Ikke tillit

Lørdag bekjentgjorde NRK sluttavtalen til den avgåtte Helse Midt-direktøren.

Holte har tidligere gitt uttrykk for at hun sa opp fordi helseminister Bent Høie ba henne sparke direktør Andersen. Han sa i sin tur at han ikke lenger følte at han hadde tillit i Helse Midt-Norge. Noen dypere begrunnelse ble aldri gitt, fordi han hadde signert på en avtale hvor han pålegges taushetsplikt.

I forbindelse med frigivelsen, skriver helseforetakets advokat;

«Vedlagt følger fratredelsesavtalen. Det fremgår at den skal holdes konfidensiell mellom partene, hvilket naturlig nok ikke uten videre kan avtales av RHF som offentlig foretak. Klausulen er trolig blitt med fra en mal, og ordlyden ble ikke kvalitetssikret av juridisk hos oss. Trond M Andersen er underrettet om utleveringen.»

Les flere saker fra Tidens Krav her!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere