*Nettavisen* Økonomi.

- Short tank

Foto: (Frontline)

JP Morgans shippinganalytikere mener tankrederiene nå er salgskandidater.

Det går frem av en ny analyse JP Morgan har gjort av tankskipssektoren, som TradeWinds har fått tilgang på. Den ny rapport har en klar konklusjon for tankaksjene; Selg!

NA24 - din næringslivsavis

Analytikerne Jonathan B Chappell og Darren T. Hicks mener investorene bør selge seg ut nå mens aksjekursene fortsatt ikke reflekterer hvor ille tankmarkedet forventes å bli de to neste kvartalene. VLCC-markedet har de siste par ukene falt til nivåer godt under det som gir et positivt bidrag til driften.

JP Morgan-analytikerne går så langt som til å anbefale å innta en short-posisjon i tanksektoren for å utnytte det kommende fallet de forventer for sektoren. De nedjusterer alle sine estimater og kursmål i den nye analysen.

Aksjene de mener nedsiden er størst for er de typiske spotorienterte rederiene som Frontline, Nordic American Tanker Shipping og Knightsbridge Tankers, som alle har salgsanbefalinger hos meglerhuset.

Analytikerne mener at den betydelige nedgangen i etterspørselen som følge av finanskrisen og den økende graden av overskudd på tilbudssiden vil fortsette i hvert fall ut tredje kvartal, og sannsynligvis føre til at noen av tankrederiene får de første virkelige underskuddene på kvartalsbasis siden 2002.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag