NA24.no

- Siv må beklage

PRESSES: Vil Frp-lederen beklage at Hadia Tajik (Ap) angripes fra hennes egne?
PRESSES: Vil Frp-lederen beklage at Hadia Tajik (Ap) angripes fra hennes egne? Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Det kokte mellom leder i justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap) og vararepresentant Mazyar Keshvari (Frp) i Debatten torsdag.

Temaet var norske muslimers holdning til islamistisk ekstremisme og terrorgruppen Den islamske staten (IS).

Les også:- Rart at dette skal dreie seg om deg og ditt ego, Hadia

Tirsdag kaster daglig leder i Civita, Kristin Clemet, seg inn i debatten.

- Mottatt trusler for den hun er

I bloggen sin konstaterer den tidligere Høyre-statsråden at:

«Det er trist å måtte si det, men Hadia Tajik er antagelig den første statsråden i Norge som har mottatt trusler for den hun er - og ikke for det hun gjør eller sier. Hun må altså ha livvakt på grunn av trusler som kommer fordi hun - i tillegg til å være rogalending og norsk - har innvandrerbakgrunn, er mørk i huden og muslim.»

Ifølge Clemet er det et vesentlig bakteppe for å vurdere etterspillet og ordhuggeriet som har fortsatt gjennom helgen.

Frp-leder Siv Jensen ville ikke unnskylde hetsen Tajik har blitt utsatt for da hun stilte i Politisk Kvarter mandag.

Siv Jensen er glad UIf Leirstein beklaget.


Det mener Clemet var et feilgrep - men at det ikke er for sent.

- Bør beklage

«Hadia Tajik er ikke skvetten, og jeg antar hun tåler mye. Jeg er sikker på at hun også er i stand til å ta imot Ulf Leirsteins beklagelse. Samtidig syns jeg ikke det er urimelig å etterlyse Siv Jensen i denne diskusjonen. Hun er den høyest rangerte statsråden i Regjeringen, og hun er Fremskrittspartiets leder,» skriver hun.

Clemet mener menneskelige glipper forekommer overalt, men likevel:

«Ingen organisasjoner, som består av mennesker, er fritatt for å gjøre feil. Og mennesker med dårlige holdninger finnes i alle partier. Ofte kan en ledelse overse uheldige hendelser og overlate til de det gjelder, å rydde opp. Men av og til bør også en leder tre i karakter og gi autoritet til det budskapet organisasjonen ønsker å formidle.»

Les hele bloggen her!

- Fortjener beklagelse

Den tidligere Høyre-politikeren kommer med en soleklar oppfordring til Jensen om å utvise lederskap:

«Siv Jensen har stor gjennomslagskraft. Det ville gjøre godt for mange om Siv Jensen nå kunne sette ord på det mange føler: Det er ikke akseptabelt at representanter for politiske partier sprer hets og løgner om hva kolleger i andre partier står for - og spesielt ikke når det dreier seg om så alvorlige forhold som ekstrem og voldelig islamisme.»

Og er uhellet først ute, mener hun det kun er én ting å gjøre:

«Men når det først har skjedd, fortjener det også partiledelsens beklagelse. Sier hun det, kan det bidra til å forebygge nye episoder - og det vil fjerne enhver mistanke om at Fremskrittspartiets ledelse finner slike ting akseptabelt,» sier Clemet.

- Det går en grense et sted. Nå har jeg nylig, denne uken, opplevd at en stortingsrepresentant i min egen komité, ga sin godkjenning til at jeg driver med muslimdominans og oppfordrer til halshugging og drap. Da har man passert en grense.


- Flere har skitne klær de burde vaske

Tajik svarte programleder Ingunn Solheim slik om sin muslimske identitet:

- Det er flere i dette rommet som nok har skitne klær de burde vaske, og hvis man kan ta det i offentlighet, vil det være nyttig, sa Tajik.

- Jeg har vært offentlig politiker i mange år. Jeg har registrert at de angrepene som kommer til meg fra Frp, handler ikke om at jeg er inkompetent. Dere angriper meg ved å si at jeg fornekter norsk kultur, bidrar til oppfordringer om halshogging og drap og muslimdominans. Det er mønster i dette som burde være ubehagelig for Frp å se, fortsatte hun.

- Passert en grense

Tajik har aldri før gått så hardt ut:

- Det går en grense et sted. Nå har jeg nylig, denne uken, opplevd at en stortingsrepresentant i min egen komité, ga sin godkjenning til at jeg driver med muslimdominans og oppfordrer til halshugging og drap. Da har man passert en grense, sa Tajik - og fortsatte:

- Frp er ikke et hvilket som helst parti, det sitter i regjering og har makt, det skal bekjempe hatretorikk og forebygge at hatretorikk får fotfeste. Dere har et oppgjør og en skittentøyvask og ta, sa Tajik.

Frps kommunikasjonsavdeling opplyser til Nettavisen at Siv Jensen ikke vil kommentere saken - og henviser til Mazyar Keshwari.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere