NA24.no

- Sjefen min er gal

Sist oppdatert:
Arbeidsgiveren baksnakket kvinnen til en annen hun også arbeidet for.

Som regel har man et godt forhold til sjefen sin, men det finnes også en del som sliter med jobbens øverste hersker. Man kan få et innblikk i hvordan enkelte sjefer er når de ansatte sender inn beskrivelser på sjefene til diverse redaksjoner. NA24s lesere har sendt inn eksempler på dårlige sjefer de har hatt, og de vil bli presentert de kommende dagene.

Kandidat 1
«Jeg fikk en ny leder i 2001. Jeg ledet en avdeling, og følte jeg hadde god og ærlig dialog med han. I sin introduksjon av seg selv skrøt sjefen av at han hadde «eliminert» en fagforeningsrepresentant ved en tidligere arbeidsplass der han hadde vært leder, simpelthen ved å isolere og motarbeide denne og hans avdeling. Hans forklaring var at denne fagforeningsrepresentant ikke var lojal».

«Etter få måneder merket jeg noen tendenser. Jeg ble ikke hørt og min avdeling ble stemoderlig behandlet og utsatt for krav ikke andre avdelinger fikk. En ubetydelig intern konflikt utløste et ras mot meg personlig. Krav ble stilt om frivillig avgang. Jeg forsto ikke hvorfor, og nektet selvsagt med påfølgende 4 måneders helvete. Mine ansatte var i sjokk og harnisk - vi var et sammensveiset team. Toppledelsen fikk ikke vite noe før det var for sent. Min leder svarte i denne perioden oftest ikke på henvendelser og valgte ved flere tilfeller å unngå konfrontasjoner med fagforeningen. Noen forklaring på hvorfor jeg ikke «passet inn i hans organisasjon» ble ikke gitt. Fagforeningen og bedriftshelsetjenesten var rasende og rystet. Til slutt valgte jeg, fullstendig utmattet, å forlate min lederstilling etter råd fra fagforeningen: «Du kan aldri velge bort din sjef». Toppledelsen, som ikke kunne vekke misstillit mot sin sjef, ga meg isteden et tilbud som omfattet full tiltro til meg og min kapasitet i en ny stilling. Jeg var i sånn måte heldig. Jeg tok tilbudet og jeg har det i dag godt», skriver en leser til NA24.

Er sjefen din spesiell? Send inn din historie her.

Kandidat 2
«Jeg jobber ved på en pizzarestaurant og sjefen der er helt gal. Jeg jobber også på en kiosk og en dag hadde sjefen min på pizzarestauranten gått og pratet dritt om meg til sjefen på kiosken».

«I tillegg så gjør han aldri jobben sin når han er på jobb, han drikker kaffe da han egentlig skal jobbe, så må vi andre som jobber der gjøre hans jobb».

«Timelistene våre kutter han ned på så det er ikke bestandig vi får alle timene vi har jobbet».

Kandidat 3
«Jeg er tidligere sjømann, født på Vestlandet, men har bodd i Nord-Norge siden midten av 60-tallet, sluttet på sjøen på 70-tallet, mest på grunn av store omstillinger i næringen og fordi de beste sjøfolkene begynte i oljen».

«Jeg jobbet i mange år på et bakeri og begynte med bare 10 timer i uka, men siden våre produkter var lett salgbare og av god kvalitet så hjalp jeg til med markedsføringen, noe som medførte at min arbeidstid ble gradvis forlenget. Salget økte og vi som jobbet på bakeriet jobbet svært godt sammen, og bedre ble vi på alle tenkelige måter».

«Men dette var før eierens kone fikk sparken som sykepleier, og hun banet seg vei rett opp i sjefsstolen fra første dag. Etter dette opplevde vi et kjøligere klima, hvorav noen var på hennes side. Jeg kan bare nevne at hun ikke kan ha hatt stor respekt for mannen sin da man spurte etter ham en gang og hun svarte «Åja han der pikken». Dette forteller deg noe om sjefen min».

«Det som forteller mer, er det man vanskelig kan se til daglig, nemlig måten hun frøs ut uønskede medarbeidere. Til slutt var det ikke mulig å få noen frivillig til å begynne på bakeriet blant lokalbefolkningen».

«Jeg fikk beskyldninger om at jeg skrev for mange timer, og da sa jeg at da får du skrive mine timer for meg. Resultatet ble at jeg ble snytt for 522 timer over et tidsrom på 33 måneder. Snytingen opphørte etter at jeg snakket til henne rett fra levra i alles påhør. Jeg sluttet året etter og ba henne selv skrive min oppsigelse etter at feriepenger var utbetalt, og jeg sa at jeg kommer ikke tilbake».

Har du eller har du hatt ansatte som er spesielle? Send inn din historie her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere