*Nettavisen* Økonomi.

- Sjekk spillerne i skattelistene

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Ivar Hoff mener tippeligaspillerne er illojale som streiker.

20.05.11 14:19

Meklingen mellom NISO og NHO Idrett brøt sammen i natt, og dermed er fotballstreiken i Tippeligaen et faktum.

95 spillere tas ut i streik fra og med fredag, og streiken rammer både kamper og organisert trening.

Les saken: 95 spillere tas ut i streik

- Sjekk skattelistene
Ivar Hoff er en av dem som kjenner norsk fotball aller best, og nå går han ut mot streiken som er iverksatt.

- Vi lever i et fritt land, og jeg respekterer streikeretten. Likevel ber jeg alle som er glad i norsk fotball om å ta en titt i skattelistene, og se hva spillerne som nå streiker faktisk tjener, sier Ivar Hoff til Nettavisen, og går dermed langt i å antyde at han ikke er enig i streiken.

Forhandlingsleder Joachim Walltin, sier til Nettavisen at partene står langt fra hverandre i meklingen.

- Ja, det var stor avstand på de fleste av våre krav. Fra NHOs side var det veldig liten vilje til å forplikte seg på noe som helst. Det var til slutt umulig å komme til enighet. Det gjaldt også på sentrale krav som oppsigelsesvern, bedre standardkontrakter samt arbeidsustyr, som også var et sentralt punkt, sier NISO-lederen.

- Egoistisk
Hoff mener spillerne kun tenker på seg selv.

- Det er egoistisk, og spillerne fratar klubbene det økonomiske grunnlaget. Klubbene betaler alt for mye til dårlige spillere, og jeg synes det er illojalt av spillerne å streike nå. De ser en mulighet til å tjene litt ekstra på å spille i et spesielt skomerke, og for meg viser det at de ikke har lojalitet overfor klubben de spiller i, sier Hoff, som trekker paralleller til da han selv var involvert i klubbene.

- Da jeg var i Lillestrøm, jobbet jeg gratis for klubben fra vi spilte i 3. divisjon til vi var Nordens beste lag. De som kjenner meg vet hva jeg synes om dette, påpeker Hoff.

Les også: - Et problem om spillerne ikke får trent

- Se på Ojo og Nosa
Han har selv vært en del av debatten rundt skotøy og utstyr for spillerne.

- Vi var blant de første til å få sponsoravtaler i norsk fotball. Jeg vet derfor hvor mye leverandører har gjort for norsk fotball, men det er det tydeligvis ikke alle som gjør i dag. Frank Grønlund sa det glimrende: Det beste plasteret mot gnagsår i sko man ikke liker, er hundrelapper, sier Hoff.

Han påpeker at det er en annen tid nå, og at norsk fotball nå kjenner den sure svie, etter å ha hentet importspillere gjennom flere sesonger.

- Se på Kim Ojo i Brann, og Nosa Igiebor i Lillestrøm. Etter én god kamp for Brann ville Ojo til Inter. Nosa snakker om AC Milan. De vet nesten ikke navnet på klubben de spiller i, sier Hoff, som selv aldri ville funnet på å streike på det grunnlaget spillerne nå gjør.

- Jeg hadde aldri i verden streiket for å kunne spille i et spesielt skomerke som hadde gitt meg 50 000 dollar. Aldri i verden, avslutter Hoff.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag