- Sjekker ikke inn på Thon Hotel mer

Foto: Alexander Vestrum/Fredrik Varfjell

Rikskonsertene-sjef og tidligere kulturminister Turid Birkeland tar konsekvensen av at Olav Thon «har oppdatert sin status som nisselue-bærer».

27.08.13 21:33

Eiendomskongen Olav Thon skapte debatt tirsdag da han støttet Frp gjennom en helsides annonse i Aftenposten.

I annonsen skriver den 90 år gamle milliardæren at han stemmer Fremskrittspartiet fordi:

  • Et sterkt Fremskrittsparti gjør det lettere for Høyre å føre høyrepolitikk.
  • Byråkratiet kan bygges ned.
  • De står for bærekraftig innvandringspolitikk.

...og fire andre punkter. Du kan lese dem i denne saken: Eiendomskongen omfavner Frp

- Byråkratiet vokser i en betenkelig grad og knebler gründerskap og produksjonsutvikling. Ethvert politisk parti som vil prøve å stoppe denne betenkelige utviklingen ville fått min stemme. Gjennom sitt program anser jeg at Frp er best egnet, sa Thon til Aftenposten.

- Legitimerer Frp
Til Nettavisen sa Carl I. Hagen at Thons støtte styrker partiet.

- Thon startet helt fra bunnen av og står på som rene arbeidshesten i en alder av 90 år. Dette er en Askeladden-historie. At han støtter Frp, er med på å legitimere partiet på en ny måte, fordi han står for mye folk flest forbinder med god arbeidsmoral og kvalitet, sier Hagen.

Birkeland er blant dem som ikke er helt enig.

- Nisselue-bærer
«Thon oppdaterte sin status som nisselue-bærer i dag ser jeg - så da blir min oppdatering ; sjekker ikke inn på Thon Hotel mer» kommenterte Rikskonsertene-sjef og tidligere kulturminister Turid Birkeland på Facebook tirsdag kveld.

- At Thon stemmer Frp sjokkerer meg ikke, men er det en som kan prise seg lykkelig for all innvandringen vi har hatt i Norge, så er det nettopp Olav Thon og hans bransje. Derfor provoserer dette veldig, sier Turid Birkeland og viser til Thons støtte av Frps innvandringspolitikk.

Birkelands oppdatering ble «likt» av en rekke personer tirsdag kveld, blant andre journalisten og forfatteren Tor Milde, og tidligere handelsminister og LO-nestleder Jan Balstad.

- Skygger for gangsynet
- Jeg synes det blir for dumt når alle vet at Thon er en av de som vil tjene mest på høyresidens skatteletter, mens han skyller på byråkratiet, sier Balstad til Nettavisen og legger til.

- Nå tror jeg nisselua skygger for gangsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.