NA24.no

- Skader norsk næringsliv

Sist oppdatert:
PR-ekspert mener næringsministeren trekker norsk næringslivs omdømme i søla.

Partner i Nor PR, Trond Albert Skjelbred, kaller departementets inngripen i opsjonssaken i Hydro for særdeles skadelig.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Striden om ledernes opsjonsavtaler i Hydro kulminerte foreløpig i går ved at næringsminister Dag Terje Andersen fikk styreleder i Hydro, Jan Reinås, til å trekke seg. Skjelbred mener saken er klønete håndtert.

- Skader omdømmet
- Statens inngripen i denne saken er særlig skadelig for norsk næringslivs, og til en viss grad Hydros, omdømme internasjonalt. Dette fordi nåværende og potensielle investorer får et inntrykk av at (delvis) statseide norske selskaper handler uforutsigbart avhengig av hvem som har den politiske makten i Norge. Investorer skyr uro og uforutsigbarhet og mange vil nok være uforstående til at en styreleder som har bidratt til å skape store verdier for dem må gå av i forbindelse med avviklingen av et opsjonsprogram.

- Det som gjør denne saken særlig interessant nå er Hydros forhandlingsposisjon i forbindelse med utvinning av olje i Barentshavet / Sthokman-feltet, sier Skjelbred til NA 24 Propaganda.

- Rosenberg hadde et poeng
Skjelbred mener Hydros omdømme er så sterkt at selskapet ikke vil bli nevneverdig berørt av opsjonssaken.

- I den grad dette får oppmerksomhet utenlands, tror jeg det vil bli behandlet som et eksempel på eiendommelig og «spesiell» norsk næringslivspolitikk og følgelig er denne saken mer skadelig for norsk næringslivspolitikk enn for Hydro. Vi husker vel alle den svenske næringsministeren Bjørn Rosengrens uttalelser om Norge som den siste sovjetstat og at alt i Norge er politikk. Han hadde nok et poeng, sier Skjelbred.

- Statsråden en værhane
Han mener næringsministeren har snublet mest.

- Saken kunne vært bedre håndtert av begge parter, men næringsministeren kommer klart dårligst ut. Han kunne grepet inn tidligere før dette ble en mediesak. Nå fremstår han som en værhane på jakt etter en passende syndebukk som kan bidra til å dempe presset på ham selv. Arbeiderpartiet lovet aktiv næringspolitikk i forrige valgkamp og har nok et ønske om å vise handlekraft på dette feltet, men dette er ikke måten å drive aktivt eierskap på. Andersen har etter mitt syn vært litt for ivrig i tjenesten her, sier Skjelbred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere