NA24.no

- Skal holde oss på tronen

Foto: Lars Joakim Skarvøy/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Radio 1 har ikke tenkt å gi ved dørene når de nye konkurrentene dukker opp etter nyttår.

SBS Radio har med Radio 1 hatt posisjonen som storbyradioen i mange år. Om bare 56 dager møter de en helt ny konkurransesituasjon.

- Skal være markedsleder
Etter nyttår skal NRJ, P4 og Radio Metro rulle ut sine nye stasjoner i de største byene. Samtidig har Radio 1 mistet konsesjonen i Oslo. Direktør Tommy Gaustad i SBS Radio mener likevel de kommer til å beholde rollen som markedsleder.

- Ja, det er ikke noen tvil om at vi har ambisjoner om å beholde posisjonen. Vi har lang er faring og kjenner disse markedene. Vi har et sterkt merkenavn og en sterk posisjon hos lytterne, sier Gaustad til NA24 Propaganda.

Tøffere konkurranse
Han er åpen på at konkurransen kommer til å bli tøffere.

- Det er klart det blir tøffere både lokalt og nasjonalt, men vi har ikke noe lavere ambisjoner enn før. Vi har også tro på at den kommersielle andelen av lyttingen kommer til å bli styrket og det kommer alle til gode, sier Gaustad.

Han sier det P4 har presentert med lokalradiosatsingen P5 tilsynelatende er forholdsvis nærme det Radio 1 i dag tilbyr sine lyttere.

- Nå har jeg ikke sett noe annet enn hva pressen har skrevet fra presentasjonen, men det så ikke så ulikt ut. Vi ser at de sikter seg inn mot det produktet og den posisjonen vi har, men vi har ikke tenkt å gi noe fra oss. Vi har et sterkt og tydelig produkt og vi akter å holde oss i tet, sier Gaustad.

Ferdig med nedbemanning
Han sier det siste året har vært utfordrende med stor usikkerhet rundt konsesjonene.

- Det har vært utfordrende med denne usikkerheten. Vi har foretatt nedbemanninger i løpet av året, men har ikke noen ytterligere planer om det nå. Vi synes det var på tide med en avgjørelse om konsesjonene og det har vi fått, selv om det ikke ble det vi ønsket i Oslo, sier Gaustad.

Radio 1 var nylig ute og søkte etter nye selgere til kanalen til flere av byene, samt rikssalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere