*Nettavisen* Økonomi.

- Skattekutt øker inntektene

Foto: Trond Lepperød/Nettavisen

- Vår politikk virker, sier Frp.

Frp mener at det åpenbart går an å få i både pose og sekk, og viser til Sverige. Den svenske regjeringen har nemlig kuttet i skatten, samtidig som skattinntektene har økt.

– Dette er det endelige beviset på at vår politikk fungerer, skriver Christian Tybring-Gjedde i FrP i en melding..

Bekreftet teorien
Tybring-Gjedde mener at skatteletten fører til økt stimulans av næringslivet, noe som igjen øker inntektene.

- Vi har sagt det samme på inn- og utpust i årevis uten å bli hørt. Statsminister Stoltenberg har sågar harselert over vår skatteargumentasjon og våre beregninger. Nå har vi fått bekreftet at politikken virker og at teorien fungerer i praksis. Erfaringene fra Sverige viser med all tydelighet at én krone i skattekutt ikke er det samme som én krone i tapt inntekt for staten. Dette er gledelig, skriver Tybring-Gjedde i meldingen.

Fremskrittspartiets skattepolitiske talsmann sier han vil fortsette arbeidet med grundige utredninger, og at han ser frem til et godt samarbeid med Høyre fra og med 2013.

- Skattekutt gir beviselig flere arbeidsplasser som igjen fører til økt skatteinntekt. Sammen med andre og gode jobbincentiver vil dette skape vekst og giv for norsk økonomi. En borgerlig regjering, med et sterkt FrP, vil kunne gjennomføre disse reformene, noe som vil komme alle til gode, sier Tybring-Gjedde.

Rammer ikke velferdsstaten
Tybring-Gjedde frykter ikke at velferdsstaten vil bli lidende for skattekuttene.

- Det skal lønne seg å jobbe for de som har mulighet til det, enten du er arbeidsledig, eller uføretrygdet. Vi skal ha en sterk og solid velferd for de som har behov, samtidig som du heller ikke skal bli straffet for å ville tjene penger. Jeg gleder meg til fortsettelsen, for mulighetene er enorme, skriver han i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.