- Skifter gir og dreper horer

Foto: (Scanpix)

Toppolitiker raser og krever at programleder mister jobben.

Politikeren Chris Mole, medlem av det britiske parlamentet, krever nå at BBC gir den populære «Top Gear» -programlederen Jeremy Clarkson sparken, ifølge BBC.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Jeremy Clarkson har satt sinnene i kok da han i en spøk i programmet hisset på seg seere og fagforeningen til de britiske lastebilsjåførene.

- Det er et hardt arbeid å være sjåfør; skifte gir, skifte gir, sjekke speilene, slå i hjel en prostituert, skifte gir, skifte gir, myrde. Det er en hard dags arbeid, sa Clarkson.

- Må være oppsigelsesgrunn
Moles valgkrets er Ipswich, hvor fem prostituerte i 2006 ble drept av lastebilsjåføren Steve Wright. I et brev til kringkasterens generaldirektør Mark Thompson lar Mole det skinne igjennom hva han mener bør gjøres, og han ber BBC ta umiddelbare grep.

«Drapene i min valgkrets i 2006 var horrible og lokalsamfunnet har brukt mye tid på å konstruktivt reise seg etter disse forferdelige handlingene».

«At Clarkson kan ta lett på mord uansett omstendighet må være oppsigelsesgrunn».

Seerstorm
Clarkson refererte til «The Yorkshire Ripper», Peter Sutcliffe, en lastebilsjåfør som slo i hjel 13 kvinner.

Sutcliffe ble fengslet til livsvarig fengsel i 1981, mens det er ventet at Wright vil tilbringe resten av sitt liv bak lås og slå for sine handlinger.

Saken kommer kun en drøy uke etter at BBC-programlederne Russel Brand og Jonathan Ross nådde forsidene med sin «sexoppringning».

I motsetning til Brand og Ross var spøken forhåndsklarert med ledelsen i BBC.

BBC har i etterkant gått ut med en pressemelding hvor de sier at Clarkson var ute etter å spøke med en utbredt fordom og ikke med landets mange lastebilsjåfører. De har også signalisert at Clarkson ikke skal stå i fare for å miste jobben, men det var før politikeren kastet seg inn i debatten.

Så langt har BBC mottatt mer enn 1.800 klager på spøken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.