*Nettavisen* Økonomi.

- Skjønner ikke hva han snakker om

Julaften spådde investor Jens Ulltveit-Moe fall på alle fronter. Han møter massiv motstand fra andre eksperter.

27.12.07 08:47

– Jeg skjønner ikke hva han snakker om en gang. Han får bare leve i den verden, så får vi andre som driver butikken fortsette med den i en mer reell verden, sier Torstein Tvenge til Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Det var i et lengre intervju med Dagens Næringsliv på julaften at investor og verftseier Jens Ulltveit-Moe spådde et fall på 20 prosent fall i boligprisene, nærmest kollaps i råvareprisene, med en nedgang i oljeprisen på rundt 40 prosent, mens Oslo Børs skal ned ti prosent neste år.

- Må falle 50 prosent
Det avviser Tvenge helt og han får støtte fra sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities, som viser til at om eiendomsprisene og oljeprisene skal falle så mye, så kommer ikke Oslo Børs til å falle ti prosent, men 50. Selv om også han venter boligprisfall i 2008, har han ingen tro på at prisene vil falle så mye som i Ulltveit-Moes spådommer.

- Dårlig dag på jobben
Heller ikke eiendomsinvestor Ola Mæle tror Ulltveit-Moe får rett. Han hevder eiendomsbransjen har tatt innover seg en lavere etterspørsel etter boliger ved å stoppe planlagte prosjekter og å skalere ned antall arbeidere på byggene.

– Jeg tror Jens må ha hatt en dårlig dag når han ga sine prognoser, sier Mæle til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.