Gå til sidens hovedinnhold

- Skremmer boligkjøperne

Frp mener regjeringens skatteutspill gjør boligkjøperne usikre. Det vil påvirke eiendomsprisene kraftig, mener Frp.

Les NA24 på mobil

Stortingsrepresentant og finanskomitèmedlem, Gjermund Hagesæter (Frp), tror regjeringspartienes skatteutspill i sommer vil skremme boligkjøpere bort fra boligmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

- Gjør kjøperne usikre
- Jeg tror kaoset som er i regjeringen, og de mange utspillene som har kommet i løpet av sommeren, vil påvirke eiendomsmarkedet i negativ retning, sier Hagesæter til NA24.

Han begrunner dette med at utspillene gjør boligkjøperne usikre. Hagesæter sikter til forslagene om å ta bort rentefradrag for lån på over to millioner kroner og skatt på gevinst ved salg av bolig. Virkemidlet til Per Olaf Lundteigen (Sp) med å fjerne rentefradraget for lån over to-tre millioner kroner per skattyter ble raskt avfeid av både finansministeren og statsministeren.

- Dersom Senterpartiet fortsetter å skape usikkerhet om rammebetingelsene for boligeierne vil det til slutt føre til prisnedgang, tror Hagesæter.

LES OGSÅ: Boligkjøpere, gru dere

Hittil i år har boligprisene steget med 11 prosent, sammenlignet med samme periode i 2005. Prisen på eneboliger var 13,8 prosent høyere i juli 2006 enn ved samme periode i fjor. S

Tror på økt eiendomsskatt
- I 2006 ble ligningsverdien på boliger justert med en 25 prosent økning. Når ligningen er klar vil folk merke det. Det vil i seg selv virke negativt, mener Hagesæter.

- Jeg tror imidlertid at dette er bare de første skrittene som vil komme, og man vil få en ytterligere skjerping. Grunnlaget for eiendomsskatten er utvidet og det vil gjøre det fristende for mange kommuner å innføre eiendomsskatt, sier Hagesæter til NA24.

Finansminister Kristin Halvorsen er på sommerleir-besøk hos Sosialistisk Ungdom i dag, og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget