*Nettavisen* Økonomi.

- Skuffende av Bård og Harald

Foto: TVNorge

Seerne rømmer «Brille».

I høst skiftet Bård Tufte Johansen og Harald Eia og programmet «Brille» beite. Duoen gikk fra halvtimes lange sendinger på NRK til å få én time til rådighet hos TVNorge.

Til nå har det vært sendt tre episoder av «Brille» på TVNorge, som har hatt henholdsvis 347.000, 291.000 og 218.000 seere.

Det er ikke godt nok.

- Seertallene er nok ikke helt på høyde med hva TVNorge forventet at programmet skulle levere. «Brille» er nok uheldige med tanke på at de går i direkte konkurranse med «Broen» på NRK1, sier Per Christian Strand Teslo, TV- og radioplanlegger i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Må nå 300.000 seere

«Broen» har vært svært populært så langt og har hatt et gjennomsnitt på 646.000 seere.

- Selv med sterk konkurranse bør nok «Brille» allikevel ligge på oppunder 300.000 seere før TVNorge kan si seg fornøyde. Kanalen håper nok at seertallet tar seg opp og stabiliserer seg på et høyere nivå utover i sesongen, sier Teslo.

På NRK gikk «Brille» i to sesonger og hadde en gjennomsnittsrating på 580.000 seere.

- Vi kan se at første sesong av programmet startet med veldig gode seertall, men at det falt mot slutten og stabiliserte seg på rundt 500.000 seere i sesong to, sier Teslo i Carat.

Noen lyspunkter er det likevel for Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Har kvittet seg med mange eldre seere

Til forskjell fra når programmet gikk på NRK1 har «Brille» på TVNorge en langt yngre profil.

- Seerstrukturen er gledelige nyheter for TVNorge. At programmet scorer godt i yngre målgrupper gjør det attraktivt for annonsører, sier Teslo i Carat.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

- Etter overgangen fra NRK ser vi at de eldre seerne forsvinner fra programmet. Dette er nok i tråd med hva TVNorge ønsker for programmet. Bård og Harald har fått friere tøyler, noe som har ført til drøyere, og for noen, mer underholdende stunts. For eksempel tisset Harald Eia på seg i sendingen den 30. september.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.