*Nettavisen* Økonomi.

- Skuffende for Odd-Bjørn Hjelmeset

Foto: TV 2 (Mastiff/TV 2)

Ble slått av Bobbysocks.

10.10.13 10:11

Onsdag kveld var «Ingen grenser» tilbake på skjermen. Ekspedisjonen fikk en tung start. «Kun» 344.000 nordmenn fulgte programmet.

- Dette synes jeg var litt skuffende. TV 2 trenger som kjent litt hjelp for å løfte kanalen, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Les mer: Verste for TV 2 i dette årtusen

TV-eksperten forteller at han hadde ventet langt flere seere, men slik gikk det altså ikke.

- Vi snakker om et program som har hatt opp imot én million seere på søndagene på NRK. Programmet har også fått svært gode kritikker, sier Wiberg.

NRK vant

De ferske TV-tallene viser at «Ingen grenser» hadde en markedsandel på 25 prosent. Onsdagens mest populære TV program var «Forbrukerinspektørene» på NRK med 527.000 seere. «Tidsvitnet: Bobbysocks» på samme kanal hadde 361.000 seere.

Det et Odd-Bjørn Hjelmeset som er ekspedisjonsleder i årets sesong av «Ingen Grenser». Langrennsløperen leder elleve deltakere med ulike funksjonsnedsettelser i vestlandsk natur. Målet er toppen av Norges tredje største isbre, Folgefonna.

Les også: Derfor gråter Odd-Bjørn Hjelmeset

Hadde fortjent flere seere

TV 2 skal i alt sende ti programmer av ekspedisjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: NRK

- Vi får gi programmet litt tid og se om det tar seg opp. «Stjernene på slottet» har nok ødelagt litt for TV 2 i dette tidsrommet, fortsetter Wiberg i Carat.

Ekspedisjonen ga TV 2 en økning på 130 000 seere fra forrige onsdag.

- Dette er et så fantastisk flott program at det hadde fortjent enda flere seere. Når tallene er som de er, er det nok et tegn på at det ikke er gjort over natten å vende seerne til at «Ingen Grenser» nå går onsdager på TV 2, og ikke søndager på NRK. Det var derfor mange som dessverre gikk glipp av et utrolig flott TV-program, men vi kan heldigvis trøste dem med at det blir ny mulighet på søndag, da er nok også mange hjemme igjen etter høstferien, sier konstituert programdirektør i TV 2, Rolf Wenell.

Hva synes du om programmet? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.