NA24.no

- Skuffet, men ikke overrasket

Sist oppdatert:
Fast-styremedlem Robert Keith er skuffet over Orklas aksjonæropprør.

Fast-styremedlem Robert Keith er skuffet over Orkla som nå starter aksjonæropprør i teknologiselskapet.

NA24 – Din næringslivsavis

Fredag morgen, like før alle stenger før jul, smalt Orkla til med krav om en ekstraordinær generalforsamling i teknologiselskapet Fast. Med seg på laget har de investeringsselskapet Hermes, og kravet er å fjerne de to britiske investorene Robert Keith og Thomas Fussell fra styret i selskapet.

- Vi er overrasket over at dette kommer uten at det har vært diskutert med styret eller ledelse, sier Robert Keith til NA24. Han er styremedlem samt direktør med ansvar for investorkontakt i Fast. Han er også aksjonær i selskapet, og sammen med mangeårig partner Thomas Fussell har han hatt et hardt grep om selskapet.

LES MER: Orkla vil kaste Keith og Fussell

Har sloss før
Men det er ikke første gang Keith & Co har sloss med Orkla. Forrige gang var i slutten av 2005 da Orkla sammen med Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen prøve å kaste ut Keith og Fussell fra styret i Opticom.

Den striden vant de to britene, med det resultat at Opticom ble solgt til Fast, og delt opp til Thin Film Electronics. Men det var et jevnt løp, og saken rullet over flere uker med ekstraordinære generalforsamlinger og møte i retten.

- Skylder på utlendingene
Keith forteller til NA24 at det er nesten inhumant å komme med en slik sak nå, når det for alle praktiske formål er jul.

- Jeg er skuffet men ikke overrasket. De (Orkla, red.anm) har gjort det før, sier Keith som sier at bare tiden vil vise om nye folk i styret vil kunne bedre situasjonen for selskapet.

Men Keith legger til:

- Husk dette er Norge. Hovedregelen er å alltid skylde på utlendingene.

Det er uklart hvor mange aksjonærer som vil stille seg bak Keith og Fussell, men det hadde et godt grep om Opticom. Både Skagen, Orkla og Hermes har stilt seg opp som motstandere av styret – og vil ta grep. Orkla har rett over 13 prosent av aksjene mens Hermes har rundt 9 prosent. Skagen har en post på rett over 1 prosent.

Uansett: Keith kan glede seg over en ting. Aksjene han og Fussell eier i Fast har steget med 17,4 prosent fredag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere