NA24.no

- Skuffet over mediebudsjettet

Sist oppdatert:
Aviseierne skuffet over Giskes mediebudsjett.

Leder for Landslaget for Lokalaviser, Rune Hetland, mener regjeringen tar et langt skritt bort fra Soria Moria-erklæringen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Holder ikke løftet
Regjeringen lovet i Soria Moria at pressestøtten skulle opp på samme nivå som midt på nittitallet.

- For at den skal komme opp på det nivået kreves det 50 millioner i friske midler. Årets overføringer var ikke inflasjonsjustert så støtten er allerede svekket, og heller ikke neste års budsjett er inflasjonsjustert, sier Hetland til NA24 Propaganda.

Han sier at de er skuffet over nivået, men at de gleder seg over at de samiske avisene har fått økte tilskudd.

- Forvitrer i gode tider
Heller ikke Mediebedriftenes Landsforening er fornøyd.

-Jeg er skuffet over at statsråd Giske ikke gjør mer for å oppfylle Soria Moria-erklæringen, hvor det heter at «pressestøtten skal økes». Selv om vi nå er på toppen av en høykonjunktur må vi huske på at den slår ulikt ut. Avisene som mottar produksjonstilskudd er i mange tilfeller i en markedsposisjon hvor de ikke i samme grad som de store avisene nyter godt av økte annonsevolumer, samtidig som kostnadsveksten slår inn for fullt, sier Wisted.

Han mener de mest utsatte avisene bør få mulighet til å legge seg opp reserver.

- Disse avisene trenger å bygge seg opp litt reserver til dårligere tider. Det er derfor galt å tro at man kan la pressestøtten forvitre i gode tider, for så å øke tilskuddene i dårlige tider. Dette er svært skuffende, særlig når det kommer fra en statsråd som i mange sammenhenger har forsvart pressestøtten, sier MBLs fagsjef for næringspolitikk Bjørn Wisted i en melding.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere